Teambuilding har for længst markeret sig som et seriøst og fornuftigt redskab, når det handler om at motivere og engagere sine medarbejdere. Det skyldes givetvis at teambuilding som arbejdsredskab har rykket sig ud af folkeskolen, hvor mangt en idealistisk lærer uden tvivl har forsøgt at komme mobning og dårlig trivsel til livs ved hjælp af kommunikative øvelser og samarbejde med benspænd. De gode intentioner bag teambuilding er dog stadig intakte, og mange virksomheder bruger i dag teambuilding som et aktiv led i at fremme det gode arbejdsmiljø og styrke samarbejdet mellem medarbejderne. På den måde kan teambuilding hjælpe til at opretholde og højne det professionelle niveau i virksomheden, ligesom den generelle arbejdsglæde blandt medarbejderne også får et nøk opad. Og glade medarbejdere fører givetvis til højere grad af produktivitet samt færre sygedage og mindre risiko for stress-relaterede problemer.

teambuilding cykeltur

Teambuilding – hvad er det?

Teambuilding kan være mange ting, og man kan naturligvis vælge aktiviteter der appellerer i højere eller mindre grad til publikummet. Ofte vil det dog give et større udbytte hvis man prøver at tænke lidt ud af boksen, og placerer folk i nye og uvante situationer. Typisk skal man overskride nogle grænser og prøve noget nyt for at udvikle sig, og det gælder både som individ og som gruppe. Derfor er teambuilding, hvor en gruppe eller et hold har fokus på i fællesskab og med inddragelse af individuelle kompetencer at løse en given opgave, et godt redskab når kommer til at styrke såvel fællesskab som personlig selvtillid.

Teambuilding – hvordan gør man?

Det behøver ikke at kræve specielt meget at forberede din egen teambuilding-øvelse. Ofte vil du kunne finde inspiration på Internettet, ligesom du sagtens kan tage udgangspunkt i gamle børne- og selskabslege, og evt. give dem et opdateret twist eller et benspænd. Benspænd er som regel meget gavnlige i forbindelse med teambuilding: det kan godt være det ikke bliver nemmere at løbe orienteringsløb med bind for øjnene og et råt æg i armhulen, men det bliver helt sikkert sjovere, og giver anledning til samarbejde og opmuntring blandt dine medarbejdere. Er du ikke helt klar til stå med ansvaret for en dag med teambuilding, findes der heldigvis firmaer der leverer teambuilding arrangementer. Det kan være alt lige fra korte øvelser og foredrag til længere workshops hvor du og dine medarbejdere virkelig kommer ud af jeres comfort zone.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here