Har du få år tilbage i folkeskolen, kan du overveje at afslutte 9. klasse med et ophold på en idrætsefterskole. Selv om det er rart at befinde sig inden for trygge rammer, hvor alle ansigter er venlige og velkendte, må du nogen gange rykke ved dine grænser for at udvikle dig.

Mange springer ud i idrætsefterskolelivet, fordi de brænder for sport og motion og ser det som en once in a lifetime-mulighed for at bruge et helt på deres passion.

Mange efterlader også de velkendte og trygge rammer, fordi løftet om selvstændighed og frihed lokker. Der mange gode grunde til, hvorfor et skoleår på en sportsefterskole frister. Læs mere om en idrætsefterskole her.

Du styrker krop og hjerne

På en idrætsefterskole kommer du til at få sved på panden flere gange om ugen. Mange idrætsefterskoler er opbygget på den måde, at eleverne kan vælge mellem flere sportslinjer, så de kommer til at dyrke den sportsgren, som de brænder allermest for. Men på en sportsefterskole kommer du ikke kun til at bruge dine arme og ben, du kommer også til at skulle lave regelmæssig hjernegymnastik.

Et skoleår på en efterskole kan sammelignes med 9. eller 10. klasse, så selv om du kommer til at dyrke masser af motion, kommer du også til at få masser af klassisk klasseundervisning.

Det er normalt at få koldsved over at skulle starte et nyt sted

Selv om du sikkert glæder dig at bevæge dig og få sved på panden, kan det måske også virke lidt skræmmende at skulle starte for fra et helt nyt sted. Lige pludseligt er din mor og far langt væk, og du kommer heller ikke til at se dine bedste venner i dagen mere.

Det er meget normalt at være spændt på nye eventyr men samtidig også være lidt bange. Vi mennesker er af natur bange for det ukendte. Men når du ankommer til din efterskole, vil de ubehagelige følelser forsvinde, og når du har mødt dine værelseskammerater og de andre elever, vil du hurtigt glemme, at du nogensinde følte tvivl, om du nu havde valgt rigtigt.

Venskaber der holder i tykt og tyndt

På en idrætsefterskole kommer du også til at møde andre unge mennesker, som har samme interesser som dig. I kommer mere eller mindre til at lave alting sammen, så der bliver hurtigt skabt et stærkt fællesskab og sammenhold. Derfor er det også en hård tid, når skoleåret er ovre, og jeres veje skal skilles.

Et farvel behøver dog ikke være endegyldigt, og selv om I kommer til at undvære hinandens selskab, vil I højst sandsynligt mødes igen en dag.

Dels fordi efterskoler ofte sørger for sammenkomster, hvor tidligere elever kan komme tilbage og sige hej til hinanden og undervisere og mindes de gode gamle tider. Men også fordi at når venskaber er så stærke, så kan man ikke lade vær med at ses. Og så er Danmark da hellere ikke større, end at man kan rejse fra den ene ende af landet til den anden på et par timer.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here