Er man på udkig efter nyt sengetøj er der nok at vælge imellem, og du kan købe det i mange forskellige butikker. Det mest oplagte sted at starte med at kigge, er nok et varehus med møbler og ting til hjemmet. Derudover kan du også finde sengetøj i stormagasinernes bolig-afdeling samt i butikker der har specialiseret sig indenfor senge-området.

Sengetøj til børn er ofte sprængfyldt med farver og figurer fra diverse film eller fra fjernsynet. Børn har, som de fleste ved, en legende tilgang til verden, og synes derfor ofte det er hyggeligt, at sove i sengetøj med genkendelige eventyrfigurer, søde dyr eller seje superhelte. På denne måde bliver søvnen lidt sjovere for dem, og måske bliver det lidt nemmere for mor og far at få dem puttet.

Er man teenager, er det blevet populært at sove med sine idoler på sengetøjet. Dette kan enten være populære boybands, pigegrupper eller flotte kendte skuespillere som teenage-drengen/pigern måske har et hemmeligt “crush” på.

Børn og unge vil sikkert mene at fars og mors sengetøj er drøn kedeligt, da voksne ofte foretrækker et mere neutralt sæt sengetøj de kan slappe af i. Her er dog også mange varianter at vælge imellem – bl.a. det helt neutrale hvor sengetøjet kun har én farve, det mere romantiske med blomster på eller det mønstrede.

Sengetøj fås i mange forskellige slags materialer – også til den miljøbevidste

Ligesom med motiverne, fås sengetøj i flere forskellige typer af materialer. Den mest benyttede er dog nok bomulden, som en blød og behagelig og som ikke kradser. Synes man dog, at dette er for kedeligt, kan man vælge et sæt sengetøj i satin, der med sin blanke overflade vil give soveværelset et lidt funky look. Er man meget påpasselig med hvilke materialer man svøber om sin krop, eller måske man bekymrer sig meget om naturen, er det muligt at købe sengetøj i økologisk materialer – bl.a. i økologisk bomuld.

For at undgå fugt og støvmider bør du vaske dit sengetøj ofte

Det er vigtigt, at man husker, at vaske sit vasketøj ofte. Mange sveder lidt når de sover og afgiver dermed fugt som kan sætte sig i sengetøjet og dernæst dynen og puden. Ved at vaske det engang om ugen, eller lufte det, holder man det ved lige, og sørger for, at det ikke kommer til at lufte grimt. Det ideelle ville være, at hænge dynen udenfor til luftning, eller blog lidt ud af vinduet, hver morgen efter man er stået op, men dette er der desværre de færreste der har tid til.

En anden årsag til at en jævnlig tur i vaskemaskinen er godt for sengetøjet er, at det holder støvmiderne væk. Lider du af allergi bør du altså huske dette.

Slutteligt er der den ren og skære komfortable årsag, at det bare er så dejligt at sove i nyvasket eller ny-luftet sengetøj, og mange vil sikkert påstå, at de sover lidt bedre hvis de kan dufte forårsvinden i sengetøjet.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here