Overblik over økonomien, kan være en svær rejse at starte på, hvis man er havnet i den onde økonomiske cirkel. Du bør sætte dig ned enten alene med et regneark, eller få en rådgiver til at hjælpe dig. Hold helst familie og venner ude af dine økonomiske problemer. Det er ikke sikkert at de er enige med dig, om hvordan din økonomi skal være og hvordan du kommer ud af dine problemer.

Sæt forbruget ned

Det er ikke sikkert at du har fået oprettet et forbrugslån, men måske du overvejer det. Det vil ikke hjælpe dig. Et forbrugslån er dyrere i renter og gebyrer når du skal betale dem tilbage. Sørg hellere i stedet for at sætte dit forbrug ned. Find ud af hvad du bruger dine penge på. Hvis du er typen der lever af junkfood, sodavand, fester og alt muligt andet, dræner det din konto mere end det gavner. I stedet for slik og chips, bør du få en ordentlig morgenmad, frokost og aftensmad. Ved at holde de tre spisetider, med varieret kost som kød, mælk, ris og kartofler, får du en anden mæthedsfornemmelse samt nedskæring i forbruget.

Afbetal på din gæld

Tit og ofte, når man ikke afbetaler på sin gæld, er det fordi det føles som om der ikke er penge til det. Her er det netop du skal se på din økonomi. Uanset om du er fastlønnet, timelønnet eller på dagpenge har du penge til at afbetale på din gæld. Det handler igen om forbrugsvanerne og strategien i din økonomi. I dette tilfælde, er det ikke sikkert du har 3-4000 kroner at leve for, men måske 2500 kroner. Hvis du er en person til at leve med det forbrug, har du et rådighedsbeløb på 625 kroner om ugen.

Hvis du gør det rigtigt, kan du handle ordentligt ind. Hvis du ovenikøbet er rigtig dygtig, og kan spare lidt mere på dit forbrug, er der en smule der kan sættes ind på din opsparing. På denne måde, vil du kunne komme ud af din økonomiske situation. Her får du skabt et overskud i stedet for et underskud. 

Det er altid bedre at afbetale et lille beløb til sine gældsposter, end slet ikke at betale dem. Sørg for at kontakte dem og få lavet en god og fornuftig afdragsordning. Hvis man overholder alle afdragsordninger og betalinger er de samarbejdsvillige.

Kilde Fjordavisen

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here