Lyd er vigtigt på din smartphone. Det gælder, uanset om du bare skal høre musik, se video, tale i telefon eller optage film. Smartphones kan nemlig alting i dag, så derfor kræver det også, at du som ejer har udstyret i orden. Og at du tager den ekstra styring, når det kommer til at levere god lyd til det, du skal bruge den til.

Mikrofoner i forskellige typer

Sagen er nemlig, at der findes gode mikrofoner til det meste. For dig handler det bare om at finde frem til, hvad du gerne skal bruge mikrofonen til, og hvad den skal kunne fange, som din almindelige smartphone ikke kan fange.

Er det til at tale i telefon og måske optage telefonsamtaler, er den en speciel mikrofon, du skal have fat på, og ikke den almindelige til at optage lyd ellers. Her kan det være ekstra smart at spørge rundt i dit netværk, om nogen har gode råd eller gode erfaringer med en bestemt type mikrofon eller måske en app, der er god til formålet.

Er du nybegynder omkring at bruge din telefon som mikrofon til video eller podcast for eksempel, skal du have en anden slags mikrofon, end hvis du har mere erfaring ud i den slags. Desuden handler den del af det også om prisen. Er du nybegynder, er der ingen grund til at gå ud og spendere mange penge på en mikrofon af den ene eller anden type, hvis du ikke ved, om det kan tjene sig ind igen i det lange løb.

Der er også forskel på, om du skal bruge lyden i en videosekvens eller i en podcast. Lyden er 10 gange så vigtig i en podcast, fordi der ikke er andet, så derfor skal du have en 10 gange så god mikrofon til det formål. Handler det om video, skal lyden selvfølgelig også være ren, men her skal fokus være på det gode kamera.

Vælg en smartphone med gode features

Selvom en god mikrofon eller en god ekstern højtaler kan gøre meget for lyden, så kræver det også en god smartphone som udgangspunkt, når du skal lave god lyd. Derfor er det vigtigt, at når du skal ud og købe en ny smartphone, at du finder den, der passer til dine behov.

Gå gerne en ekstra tur i butikken eller i webshoppen, når du er på jagt og tøv ikke med at spørge måde bekendte og personalet til råds, når du skal finde en. På den måde kommer du tættere på den ønskede lyd, end du måske havde fundet alene.

Sørg også for at din telefon har de rigtige kapaciteter ellers. Har den mange GB til lagring af lyd og billeder? Kan den downloade de rigtige apps og så videre. For eksempel kan der nogle gange være forskelle på, hvordan en iPhone og en smartphone opfører sig i forhold til forskellige apps, men også i forhold til udstyr. Det skal du også være opmærksom på, når du går ud og finder mikrofon.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here