Tre must-see seværdigheder i Bruxelles

Mange forbinder primært Bruxelles med rigtig gode håndbryggede øl, lækre belgiske vafler og det faktum, at storbyen er hovedsæde for EU Kommissionen og Europa-Parlamentet. Ikke desto mindre har den belgiske hovedstad, der ofte også går under navnet Bryssel, så meget mere at byde på.

At det desuden også på de fleste tidspunkter af året er muligt at finde billige flybilletter til Bruxelles til et par hundrede kroner tur/retur fra Danmark, gør hovedstaden til en perfekt storbyferiedestination – eventuelt bare i en forlænget weekend.

Herunder finder du inspiration til tre must-see seværdigheder på storbyferien i Bruxelles.

Manneken Pis

På hjørnet af Rue de L’Etuve finder du en af de største turistattraktioner i Bruxelles. På trods af sine beskedne 61 centimeter i højden er den nøgne, tissende dreng – Manneken Pis – et nationalt ikon og trækplaster for turister fra hele verden. Den lille figur i bronze har haft sin plads her i hjertet af Bruxelles siden 1619.

For at markere lokale, nationale og internationale mærkedage klæder de lokale jævnligt den lille bronzefigur ud i forskellige kostumer. Du kan desuden være heldig at besøge Bruxelles og Manneken Pis ved helt særlige lejligheder, hvor de lokale tilkobler en ølfustage til figuren, hvilket giver mulighed for at skænke sig et glas gratis øl, som pibler fra hans ædlere dele. På årets øvrige dage kan du fylde din vandflaske fra hans fontæne, der strømmer med rent drikkevand.

Der er gratis adgang til Manneken Pis året rundt – alle døgnets 24 timer.

I kort gåafstand herfra kan de opleve Manneken Pis’ kvindelige modstykke – Jeanneke Pis. En pige der sidder på hug og tisser (og så har du måske også fået nok af tissende brozefigurer).

Fun fact
I Bogense på Nordfyn findes en kopi af Manneken Pis. Figuren har tisset fra sin plads i Adelgade siden 1934. Det er en populær attraktion på de kanter, som også her ved specielle lejligheder bliver iført diverse kostumer.

Atomium

Det imponerende bygningsværk Atomium, opført i forbindelse med Verdensudstillingen i Bruxelles i 1958, er i dag storbyens mest besøgte seværdighed. Byggeriet, som er hele 102 meter højt, består af 9 sfærer (stålkugler på 18 meter i diameter) forbundet med store metalrør, og symboliseret et jernkrystal.

Der er adgang for offentligheden til en række af de store stålkugler. Det kan især anbefales at bevæge sig op i den øverste kugle, som via en udsigtsplatform giver et fantastisk panorama-view over storbyen.

Atomium ligger ved parken Osseghem, og i byggeriet finder du både et museum og en restaurant (husk at reservere bord hvis du besøger Atomium om aftenen).

Mini-Europe

Lige ved Atomium finder du en anden attraktion, som vil glæde både store og små. Det er miniaturemodelparken Mini-Europe, som giver mulighed for at opleve en række af Europas største historiske begivenheder, landemærker og seværdigheder i en 1:25 skala.

Her kan du f.eks. se miniaturemodeller af Venedigs kanaler og gondoler, Athens Akropolis, Londons Big Ben, Københavns fondsbørs, Amsterdam, Eiffeltårnet, Det Skæve Tårn i Pisa, Berlinmuren, Bruxelles egen Grand-Place, Vesuv i udbrud og meget andet. Med andre ord et sandt overflødighedshorn af miniaturemodeller som hele familien kan gå på opdagelse i og bliver klogere på Europa af.

Parken åbnede i 1989 og repræsenterer i skrivende stund flere end 80 europæiske storbyer med i alt 350 forskellige modeller – heriblandt en række interaktive.

God tur til Bruxelles.

Vil du gerne ud at rejse?

Søger du nye oplevelser og kunne du godt tænke dig at blive mere klog på verden, så skal du til at bestille din næste rejse. Det er noget af det mest naturlige at være nysgerrig på verden omkring sig, og det skaber en vigtig forståelse for både andre kulturer, men også for ens egen kultur, og hvordan den er anderledes i forhold til resten af verden.

De fleste vælger blot at tage en rejse til Sydeuropa, når de har tid til at holde ferie, men man snyder sig selv, hvis man ikke også kommer uden for Europas grænser på et tidspunkt. På mange områder minder landene i Europa om hinanden i forhold til, hvis man søger ud i andre afkroge af verden.

Så har du lyst til at rejse, kan du med fordel søge lidt væk og opleve andre kulturer på tæt hold. Måske går din næste rejse til Cambodia?

Læs mere her om rejser til Cambodia og Phnom Pehn.

Derfor skal du rejse til Cambodia

Hvis din næste rejse går til Cambodia, er du utrolig heldig. Det regnes nemlig for at være et af de absolut mest interessante lande i Sydøstasien. Ikke nok med at Cambodia skiller sig meget ud i forhold til dét, vi kender til i Europa, så er det faktisk også et land, der kun for nyligt har åbnet op for turister og udefrakommende. Cambodia er et smukt land, der grænser op til Thailand, Vietnam og Laos.

Det er for manges vedkommende selve kulturen i Cambodia, som de falder for. Musikken, traditionerne og særligt befolkningen er nemlig noget for sig. Cambodias befolkning er både utroligt ydmyge og gæstfrie, og de har også gået igennem en del efter Pol Pots indflydelse i landet. Vælger du at besøge Cambodia, må du endelig ikke snyde dig selv for et besøg ved Killing Fields, hvor du virkelig får et indblik i, hvordan befolkningen har kæmpet, og man kan ikke undgå at blive imponeret over den ellers utroligt rolige befolknings kamp.

Mange vælger at tage på rundrejse rundt i Cambodia, og det er bestemt også værd at anbefale, da man på den måde får set mest til landet og får et indblik i flere af de små afkroge samt smukke natur, som landet har at byde på. Men skal man blot rejse et sted hen i løbet af sit ophold i Cambodia, er der mange, der vælger blot at rejse til tempelkomplekset Angkor Wat, som bestemt også er den seværdighed i Cambodia, som tiltrækker flest turister og altså får allermest opmærksomhed. Men hovedstaden Phnom Pehn er bestemt også et besøg værd!

Det skal du blandt andet se i Phnom Pehn

Skal du besøge Cambodias hovedstad, Phnom Pehn, er der naturligvis nogle ting, som du simpelthen skal se. Som nævnt er Killing Fields et besøg værd, da man her får et fantastisk indblik i landets historie. Ligeledes er Mekong River også et besøg værd. Mekong River er den 12. længste flod i verden og løber altså igennem mange lande. Den er meget smuk, og besøger man Cambodia er det værd at få den med!

Tag på en rejse til New York

New York er og bliver en af danskernes foretrukne rejsedestinationer. Den amerikanske storby som er kendt fra utallige film og tv-serier, er nemlig indbegrebet af drømme, der bliver til virkelighed. Ikke nok med det er det også en helt fantastisk by at shoppe i, da man her kan finde alle de kendte mærker.

Derforuden er New York også kendt for madkulturen. Der findes utallige restauranter og cafeer, der serverer alt fra doughnuts til milkshakes, vafler og burgere. New York er et sandt madmekka, og der findes mange unikke restauranter spredt ud over hele byen.

Der er altså mange gode grunde til at rejse til New York. Vil man gerne opleve byen, kan man ofte være heldig at få billige billetter, så der er ingen undskyldning for ikke at tage af sted.

Det skal du se i New York

Det første mange sikkert tænker på, når de tænker på New York er Frihedsgudinden. Frihedsgudinden er da også en af de mest besøgte seværdigheder i byen. Den 46,5 meter høje statue bliver betragtet som et varemærke for byen. Vil man gerne besøge Frihedsgudinden, skal man tage færgen ud til Liberty Island, hvor man både kan gå hele vejen rundt om den og endda købe sig adgang til at komme helt op i kronen.

Times Square som er beliggende midt i byen, er en anden stor seværdighed. Stedet er nemlig proppet med hundredevis af kæmpestore neonskilte, og det er ofte et af de travleste steder i hele byen. På Times Square kan man se forskellige gadekunstnere samt købe billetter til nogle af de mange Broadway musicals. Desuden er området fyldt med forskellige butikker og restauranter, og 5th Avenue som er en af verdens bedste shoppegader, er blot en kort gåtur herfra.

Man kan ikke nævne New York uden at komme til at tænke på de grusomme begivenheder, der ramte byen den 11. september 2001. I dag er der opstillet to imponerende mindesmærker, hvor de gamle tårne fra World Trade Center engang stod. Desuden er der åbnet et museum til minde om ofrene på stedet, som man kan besøge.

Planlæg din rejse til New York

Som sagt er det muligt at finde billige flybilletter til New York. Hjemmesider så som Skyscanner er rigtig gode at besøge for at sammenligne priser på billetter fra forskellige flyselskaber, så man nemt kan finde de billigste billetter. Flyveturen tager omkring 8 timer, og vil man spare tid, er det derfor en fordel at bestille direkte flybilletter, så man ikke skal bruge ekstra tid på at mellemlande.

Når det kommer til at bestille hotel, er det ligeledes en god ide, at tjekke hjemmesider så som Booking.com og Hotels.com ud. Vil man bo der, hvor det hele sker, så skal man kigge efter et hotel, der ligger på selve Manhattan. Vil man derimod gerne bo et lidt roligere sted, og har man det fint med at skulle tage metroen ind til Manhattan, kan man med fordel kigge efter hoteller i både Queens og Brooklyn.

Dette skal du kigge efter, når du køber nyt campingtæppe

Den danske sommer er over os. Vejret er typisk dansk. Den ene uge har vi 25 grader, vindstille og ren sol. Næste uge står på rusk, blæst og regn med 15 grader i dagtemperatur. Vi har et meget skiftende vejr, hvilket vi som campister er meget opmærksomme på. Når vi camperer er det vigtigt, at vores udstyr er i orden. Dette gælder især også for campingtæppet, som jo er det, der danner underlag for al hyggelig aktivitet og samvær i forteltet. En campingtur med græs og mudder i teltet, er ikke lige noget, vi drømmer om.

Vælg et campingtæppe, der kan leve op til det danske vejr

Det er derfor vigtigt, at et campingtæppe opfylder en del krav og kriterier, der gør det ideelt til den opgave, som det skiftende danske vejr byder på. De parametre, som du bør være opmærksom på, når du køber nyt tæppe til forteltet er:

  • Hvor let er det at rengøre?
  • Tåler det UV-lys?
  • Hvor slidstærkt er det?
  • Hvordan føles det at gå på?
  • Er det resistent overfor svamp?
  • Er tæppet miljøvenligt?

Der er stor forskel på campingtæpper. Det vil være en fordel at gå efter et tæppe, der er nemt at rengøre. Det vil ligeledes være en stor luksus, hvis tæppet kan gå i vaskemaskinen, når det skal rengøres godt og grundigt efter campingturen.

Solen kan være hård ved tekstil og tæpper generelt. Det er ikke ret meget, der er lige så ærgerligt, som at se sit nye tæppe, der har mistet farven flere steder på grund af solens stråler. Vil du gerne undgå dette, så gå efter et tæppe, der kan modstå UV-lys, så det ikke mister farven

Campingtæppet skulle gerne holde mange sæsoner. Vælg derfor et tæppe af høj kvalitet, som kan tåle at blive brugt – i flere sæsoner. Nogle forhandlere reklamerer med, hvor stort et stolebenstryk, det kan modstå. Hold disse tal op mod hinanden.

Forteltet er campingvognens stue og samlingsrum. Så selvfølgelig skal tæppet være behageligt at gå på og have et lækkert design, der passer til din stil. Vær også opmærksom på, at tæppet skal kunne modstå regn, så det ikke bliver gennemblødt ved den første byge. I forlængelse af dette, er det rart at have et tæppe, der ikke rådner, mørner og får svamp og skimmel. Dette er det absolut bedste sundhedsmæssige tæppe.

Går du op i miljøet, så vil du formentlig også gerne have et campingtæppe, hvor der er taget hensyn til miljøet. Det kan derfor være godt for dig at vælge et tæppe, der ikke indeholder PVC eller andre stoffer, der er uhensigtsmæssige for miljøet.

 Find et sted, hvor du kan få god vejledning i valg af campingtæppe

Det er en god idé at finde et sted, hvor forhandleren har god forstand på campingtæpper og gerne vil give god vejledning i dem. Derved er du sikker på, at du ikke laver et forkert køb. Samtidig kan du også vælge en side, der forhandler campingtæpper, som er produceret i Danmark.

Sådan tjener uheldige danskere penge på at flyve

Er du en af de uheldige danskere, der har oplevet at være ramt af flyforsinkelser eller sågar flyaflysninger? Så er du ikke den eneste – tværtimod. Flyaflysninger og forsinkelser er desværre blevet hverdagskost ude i de danske lufthavne. Det kan være enormt frustrerende, når ens fly ikke afgår som planlagt, men der er faktisk hjælp at hente, som i sidste ende kan kaste en masse penge af sig.

Erstatning for flyforsinkelser er blevet et kæmpe hit

De seneste fem år er flyforsinkelser blevet et vanligt ord hos de danske rejsende. Grunden til det er, at erstatninger for aflysninger samt forsinkelser er blevet lettilgængelige. I dag har en håndfuld danske firmaer slået sig ned på at overtage dine flyerstatningssager og tager sig i øvrigt udelukkende betalt, hvis sagen over flyselskabet vindes. Succesraten er utrolig høj, hvorfor det kan ende med at blive en god oplevelse for dig.

Erstatninger på flyaflysninger varierer meget i forhold til omstændighederne. Det er dog muligt at få mellem 1.850 og 4.500 kr. udbetalt i kompensation.

Lad ikke en flyaflysning eller forsinkelse ødelægge ferien

Selvom det kan være en frustrerende oplevelse, hvis ens fly er forsinket eller helt aflyst, så er det vigtigt ikke at lade det gå udover feriestemningen. Ferier skal nydes, og det er ikke altid, at det hele går den vej, man ønsker. Derfor er det også vigtigt, at man inden rejsen har aftalt med sig selv og eventuelt også sin familie, hvordan man bør reagere, hvis der kommer en besked ud af højtalerne om, at flyet er nogle timer forsinket.

Hent din erstatning via en app

Skulle uheldet være ude, og du derfor skal til at søge erstatning, så kan det gøres utroligt nemt. Du kan blot downloade en af de mange apps, der findes til formålet. Her udfylder du dine informationer, flyinformationer og andet relevant info, hvorefter selskabet vil overtage din erstatningssag.

Din rejseforsikring vil naturligvis gøre sit for at hjælpe dig, men det er altid en god idé at have dette tip ved hånden, så du altid kan søge om erstatning for flyforsinkelser via din telefon, tablet eller computer.

Hent også erstatninger bagud i tiden

Har du oplevet flyforsinkelser eller aflysninger inden for de seneste to år, så er der et hav af danske firmaer, der er klar på at overtage din sag. Husk at de udelukkende tager sig betalt, hvis du får din kompensation udbetalt.

Læs også: https://www.dr.dk/nyheder/indland/flyselskaber-kritiseres-snyde-passagerer-kompensation

Jagtoplevelsen over dem alle i Skotland

Hører du til de jægere, der betragter en jagtrejse til det skotske højland som den ultimative kombination af naturoplevelser, jagtudfordringer og lokal kultur? Det er ganske forståeligt. Skotland har, som du kan læse i denne artikel, mange herligheder at byde på.

Artiklen fokuserer på Highlands (det nordlige Skotland), som er mere forskellig fra Danmark end Lowlands (det sydlige Skotland), hvor naturen godt kan minde om den danske.

Hvorfor lige Skotland?

Som antydet er der rigtig mange gode grunde:

Uanset om fugle, småvildt, råvildt eller kronvildt er din foretrukne jagt, byder Skotland på fortræffelige muligheder for en oplevelsesrig og udfordrende jagt. Den skotske højlandsnatur er betagende. En jagtrejse til Skotland sikrer dig en unik naturoplevelse som en ekstra bonus – men det er en god ide at være i nogenlunde fysisk form. Det er de lokale stalkere nemlig!

Hvad siger du til en velfortjent whisky på det lokale destilleri efter en lang dags jagt? Det skotske højland er hjemsted for ca. 25 destillerier, som producerer fremragende whisky. Er du mere til en fadøl eller to, vil et besøg på den lokale pub sikkert ikke skuffe dig.

Skotland har været beboet i umindelige tider. Der er rige muligheder for dig, der er interesseret i historie, arkitektur eller bare den charmerende lokale kultur. Selv på en jagtrejse har man jo trods alt lidt fritid, som man lige så godt kan bruge fornuftigt – måske bare til en spadseretur med kameraet om halsen.

En jagtrejse til Skotland behøver faktisk ikke at være astronomisk dyr! Der er naturligvis forskellige prisniveauer for selve jagten og den valgte indkvartering/forplejning, men eksempelvis fås flybilletter København-Edinburgh t/r i skrivende stund til under 1.500 kr. – og turen tager under to timer. Det er da til at have med at gøre.

Er du overbevist?

Måske har du allerede tidligere været på jagtrejse i Skotland og har bare siddet og nikket og smilet under læsningen af det ovenstående? Så er du sikkert enig i vores konklusion og varme anbefaling: Skotland er et fantastisk jagtrejsemål, med alt hvad du kan begære af natur, kultur, lokal charme og muligheder for rekreation.

Hvis du endnu har din første jagtrejse til Skotland til gode, er der masser af råd og vejledning at hente. Antallet af danske jagtrejsebureauer, som har jagtrejser til Skotland på programmet, er højere nu end nogensinde før. Brug lidt tid på at søge på nettet så finder du helt sikkert en jagtrejse, der passer til dig.

Billig billeje er et godt alternativ

Godt alternativ hvis du ingen bil har

Mange mennesker lejer ofte biler når det kommer til ferier eller roadtrips. Det gør man fordi, at man i mange tilfælde ikke vælger at tage sin egen bil med på ferie. Det kan dog være rigtig surt at skulle tage bussen alle mulige steder hen, så der er det altså bare lettest at benytte sig af billig billeje. Mange steder er det at leje biler utrolig billigt, og det er altid en god ting, netop fordi at biler hurtigt kan være meget dyre. Selvfølgelig skal du selv sørge for benzin når den er ved at løbe tør, hvilket giver god mening. Men derudover skal man nærmest se det som om, at man har en bil, uden at skulle betale for at have selve bilen. I hvert fald skal man ikke betale nær så meget, som hvis man købte en helt ny bil. Billig billeje er et super godt alternativ, hvis du ville komme hurtigt frem til de steder du nu skal hen. Hvis du dog vælger billig billeje, så skal du være opmærksom på, at der følger nogle regler og krav med, så hvis du på forhånd er usikker på om du overholde disse, så gå ind og søg på billeje, og se hvad der forventes af dig. De har sådan set alle sammen de samme krav, uanset hvor du vælger at leje en bil henne. En af de mange og ret så åbenlyse regler er, at man skal have et kørekort. Det giver selvfølgelig god mening, for hvis ikke du har et, så kan du ikke køre bil, og derfor vil de ikke låne dig en bil. Hvis du har kørekort så er det en god start, men mange steder vil billejere faktisk gerne have, at du har hørt i hvert fald i 1-2 års tid, før de vil leje en bil til dig. Den regel har de udelukkende så de sikre sig, at der ikke sker noget med deres biler, fordi de regner med at efter et par års kørsel, så har man mere erfaring end man har når man lige er blevet ny billist.

Regler og betingelser

En helt anden regel er, at du skal have noget idé med dig. Grunden til dette er, at de skal kunne se hvem du er og du skal kunne bekræfte din identitet. Derudover er det altid meget rart at vide hvem det er der skal leje en bil, eftersom de jo ikke ved om man kører med et suspenderet kørekort eller har andre alvorlige domme hængende over hovedet. På den måde sikrer de sig, at du er den rette til at leje en bil hos dem. Efter disse regler er der faktisk ikke rigtig så mange flere. Der er selvfølgelig nogle krav man skal overholde, men det kan du selv gå ind og læse alt om. Der er ikke de helt store regler når det kommer til billig billeje, kun de almindelige regler som jo skal overholdes. Men hvis alle disse regler i orden, så er du klar til at leje en bil hos billig billeje, så god fornøjelse!

Mangler overnatning til en bytur i København eller på Amager

Man kender følelsen. Følelsen af at være et sted, som man egentlig ikke rigtig ved, hvor er man er eller hvad man laver, og hvordan man skal finde et sted til overnatning. Det er typisk for en rigtig god bytur. Man mødes med de allerbedste venner til aftensmad, gerne noget lækkert, forholdsvis sundt og selvfølgelig hjemmelavet. Dette skyldes mest af alt, at man allerede nu ved, at resten af natten udelukkende kommer til at bestå af fastfood og alkohol, der begge gør intet godt for kroppen, overhovedet. Efter den hyggelige sammenkomst, hvor man gerne i fællesskab er blevet lidt beruset og gerne har grint, så man har ondt i maven, skal man i fællesskab få skubbe sig videre. Der kan være tendens til, at man let bare kommer til at blive hjemme fordi, man hygger sig, og når man så endelig er klar til at tage videre, er det næsten blevet for sent, og så vælger man alligevel at blive hjemme. Men der er altså mange muligheder for, hvad man kan gøre i både Valby og Ørestad eller København og Amager. Det er måske også noget af det, der kan gøre det svært at tage sig sammen til at komme videre i byen. Derfor skal man altså i fællesskab i sin gruppe af venner gøre klar, hvilken slags aften, som man ønsker, og ikke mindst hvor mange penge man ønsker at bruge på byturen.

Om man tager på bodega eller diskotek, skal man stadig bruge overnatning om så det er i København eller på Amager

For det er netop det næste skridt. For der findes uendelig mange muligheder for, hvad man kan lave om natten i København. Der er steder for enhver. Men først skal man gøre op med, hvad det er man egentlig ønsker med denne bytur. Hvis man ønsker en stille og rolig aften, hvor man kan spille spil og bare skal have kvalitets tid med vennerne, da er en god idé at tage på bodega. Her kan man få forholdsvis billig øl (i hvert fald, hvis man vælger det rigtige sted) og man får desuden lov til at sidde i fred, hvor der ikke er så meget støj, at det er umuligt at høre hvad hinanden siger. Disse findes overalt lige fra Amager til den mindste udkantsby i Danmark. Mange forbinder bodegaer med at være snuskede og fyldt med alkoholikere, men man kan i virkeligheden sagtens finde steder, som er rene og pæne. Men hvis man derimod søger en vild nat med høj musik og dans til solopgang, skal man tage på diskotek eller klub. Her vil man kunne købe dyre drinks og have en næsten 100 % sikkerhed for at score, og hermed også finde et sted, hvor der er mulighed for overnatning. Dog lige meget om man tager på bodega eller diskotek, kan det være rart at finde sig et sted, hvor der er mulighed for overnatning og ro og fred. Heldigvis er mulighederne mange. Vi kan anbefale Danhostel Copenhagen.

Mange muligheder for at finde billigt vandrerhjem

Når man som dansker skal besøge familie eller venner i andre byer som ligger forholdsvis langt væk, har man som oftest brug for et sted at overnatte. Det kan være at man skal til fødselsdag, julefrokost eller bare på besøg og man synes at det er for sent at køre så langt hjem om aftenen. Derfor er der forskellige muligheder for overnatning. Man kan vælge at sove på et hotel, men hvis man ikke går så meget op i hvor fint det er, kan man også vælge et billigt vandrerhjem. Dette kan der være noget om, hvis man alligevel bare skal sove der én nat. Mange vil mene, at det ikke er det værd at betale for et hotelværelse for en enkel nat hvis man alligevel ikke er der om dagen.

Billige vandrerhjem i Københavnsområdet

Danmarks hovedstad, nemlig København er en populær by i Danmark. Mange har familie eller venner derovre, og andre tager sommetider derover for at shoppe og se på byens kultur og andet. Derfor efterspørger mange et sted at sove, og for de fleste vil et vandrerhjem være optimalt at benytte til overnatning.

I København er der mange forskellige hostels at finde, som også ligger nær centrum eller nær en metrostation. Mange af dem tilbyder gratis Wi-Fi og nogle har en bar eller en café hvor der kan købes aftensmad, morgenmad eller frokost.

Priser på vandrerhjem

Prisen på vandrerhjem kan variere. Den afhænger nemlig af hvorhenne vandrerhjemmet ligger, hvilken periode man booker vandrerhjemmet i, og hvor godt vandrerhjemmet er. Nogle vandrerhjem tilbyder eksempelvis morgenmad, hvor andre går mere op i at folk bare skal have et sted at overnatte. I København ligger der et forholdstvist nymoderne hostel, hvor der både er bar og forskellige siddesteder, både udendørs og indendørs. Der er gratis Wi-Fi og der arrangeres ofte aftenunderholdning med eksempelvis dj og karaoke. Vandrerhjemmet ligger 150 meter fra Kongens Nytorv, så det er altså meget centralt. Et værelse på vandrerhjemmet koster gennemsnitligt 140 kr. pr. nat, hvilket er en god pris i forhold til alt som hører med.

Hvis man er til lidt mere rolige omgivelser, er der mulighed for at booke sig ind på et vandrerhjem som ligger 300 meter fra Nyhavn. Vandrerhjemmet er en hyggelig, gammel bygning hvor der også er mulighed for at besøge en bar. Her er der dog mange muligheder for at sove i en blandet sovesal, så hvis man vælger dette skal man være forberedt på at møde nye mennesker. Gennemsnitsprisen på dette vandrerhjem ligger på 149 kr. pr. nat.

Udover de nævnte vandrerhjem er der mange andre muligheder i København og andre byer (f.eks. dette her). Det er muligt at booke værelser igennem forskellige hjemmesider, hvor man kan søge efter netop sine ønsker i forhold til eksempelvis pris, antal personer og beliggenhed. De forskellige vandrerhjem har også fået forskellige vurderinger, så på den måde er det muligt at se hvor gode vandrerhjemmene er.

Det skal altså ikke være nogen hindring at besøge en anden by fordi man bor for langt væk. Der er rig mulighed for overnatning i de forskellige byer.