Hvis du er én af de danskere, der er så heldig, at du stadig bruger et oliefyr til at opvarme din bolig, så skal du være glad for at læse denne artikel. Faktum er nemlig, at hvis du – som der faktisk ikke er helt så mange, der gør længere – varmer din bolig op med fyringsolie, så har du siden 1. januar 2015 sparet massevis af penge. Det kan godt være, du allerede har lagt mærke til og det kan også være, at det ikke helt er noget, der er gået op for dig, men priserne på fyringsolie har været faldende siden årsskiftet og de falder fortsat, hvorfor der stadig er mulighed for at spare rigtig mange penge ved at fyre med et oliefyr kontra andre former for opvarmningskilder.

Hvorfor er priserne faldet?

Én af de mest afgørende parametre for, at prisen på fyringsolie er faldet rigtig meget, er at regeringen har valgt at afskaffe forsyningssikkerhedsafgiften på fyringsolie, hvilket faktisk har betydet, at du sparer intet mindre end 766 kr. inkl. moms pr. 1000 liter olie, hvilket bestemt er noget, du har kunne mærke på din pengepung, hvis du bruger oliefyr og olie til at holde dig varm, når du er hjemme. Det er dog ikke den eneste grund til, at priserne er faldet, for siden årsskiftet har der også været et generelt fald i priserne på olie, hvilket har gjort det billigere for virksomhederne at købe det ind og derfor kan de også sælge det billigere med den samme profit som før, hvilket gør det billigere at købe ind for dig.

Bliver priserne ved med at falde

Det kan være svært at sige, hvorvidt priserne bliver ved med at falde eller de derimod ender med at vende om og stige til vejrs i stedet. Det betyder også, at det er helt på egen regning, hvis du beslutter dig for at gamble lidt med priserne og måske vente med at købe mere fyringsolie til din tank, fordi du håber på at priserne falder endnu mere. Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er en god chance for, at det kommer til at ske, men hvis det nu skulle hænde, at det modsatte sker, så er der naturligvis ikke andre at skyde skylden på end dig selv – men du kan selvfølgelig også ende med at få ret og spare endnu flere penge.

Der er også penge at spare ved at købe fyringsolie på nettet

Hvis det er ved at være på tide, at du får købt nyt fyringsolie til tanken, så er det en rigtig god idé, at du bare bliver siddende ved din PC, for der er faktisk rigtig mange muligheder for at bestille fyringsolie på nettet – og ofte er der mulighed for at spare rigtig mange penge og rigtig meget tid ved at gøre det. Det er meget normalt, at diverse tankstationer og andre leverandører af fyringsolie giver en online-rabat. Hos OK sparer du f.eks. 700 kr. pr. 1000 liter, hvis du bestiller på nettet.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here