Mange bådejere glæder sig allerede nu til den første sejltur i det nye år; en blankpoleret båd der ligger skarpt på vandet. Den første sejltur efter forårsklargøringen er ofte den bedste. Det er en sejltur, mange har set frem til i mange måneder, og det kan virke som en forløsning igen at få lov til at sejle. Af samme grund er mange bådejere allerede nu begyndt at tænke på klargøringen af båden. Og det er ikke nogen dum ide! Forårsklargøringen kan nemlig ofte blive en dyr affære – mange produkter skal købes, og udgifterne kommer alle af én gang. Derfor er det en god ide allerede nu at begynde at gøre mere end blot at tænke på klargøringen: planlæg den! Du får her nogle tips til, hvad du allerede nu kan begynde at planlægge, når det kommer til klargøring af din båd.

Hvorfor planlægge allerede nu?

Som før nævnt er der mange udgifter forbundet med at klargøre en båd. Der er mange ting, der skal købes, og flere af dem kommer uventet. Derfor kan det være en god ide allerede nu at planlægge, hvad du ved, du skal købe. På den måde spreder du udgifterne således, at du ikke skal betale alt på én gang. Du kan eksempelvis kigge på udstyr online i løbet af vinteren. Med rabatkoder, som kan findes her, kan du eksempelvis få rabat på flere nødvendige ting til forårsklargøringen. Én af de webshops, der er mest relevant i denne forbindelse er Marineudstyr.dk.

Rengøring af båd og motor

Det er endnu for tidligt at begynde at vaske båden og motoren. Du kan dog allerede nu godt begynde at planlægge, hvad du skal bruge til rengøringen. Du skal bruge noget bestemt ”rengøringsmiddel” til både båden og motoren, og du skal selvfølgelig også bruge de rigtige børster og svampe. Begynd allerede nu med at planlægge, hvad du skal købe, og hvor du skal købe det.

El, sanitet og gas

Når du skal tjekke elinstallationerne, kan det være en god ide at være forberedt, inden forårsklargøringen for alvor starter. Strømtavlen, kablerne, batteriet, elvarmere, toiletmontering; alt skal tjekkes igennem. Derfor kan det være en god ide, at du på forhånd har planlagt, hvad der skal tjekkes, og hvordan det skal tjekkes. Du kan eksempelvis skrive en liste over, hvad du skal tjekke, og hvordan det skal være, før det er i orden. Du kan også her starte med at købe ting, inden det bliver forår. Skal du for eksempel bruge gasflasker til dit komfur? Så kan det købes inden forårsklargøringen for alvor går i gang – så har du en ting mindre at huske på til den tid.

Motortjek

Du kan tjekke motoren allerede nu, således det ikke skal gøres til foråret, når alle de andre ting skal gøres. Du kan eksempelvis skifte olie og filter på motoren, hvilket i øvrigt bør gøres én gang pr. sæson. Dette er oplagt at gøre om efteråret i forbindelse med optagningen. Det, at gøre det nu, har den klare fordel, at motoren står med frisk olie i løbet af vinteren. Gammel olie kan nedbryde motoren, ligesom et nyt oliefilter forhindrer unødig slid på motoren.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here