Synes du også, at arbejdsmarkedet har forandret sig markant i løbet af forholdsvis kort tid, og får det dig til at frygte for din jobmæssige situation, aktuelt og fremadrettet? Så er du en af mange danskere, der gør sig disse overvejelser, og med god grund.

Der er ingen tvivl om, at jobsituationen har ændret sig markant i løbet af forholdsvis få år. En stor del af skylden herfor har den globale finanskrise, som vi oplevede for ikke så længe siden. Det har skabt utryghed hos mange arbejdstagere, når det handler om deres job. I kølvandet på denne oplevede mange danskere, hvordan virksomheder måtte dreje nøglen om og afskedige medarbejdere, og det har naturligvis sat sit præg på mange. De frygter ganske enkelt, at de selv skal ende i samme situation og pludselig stå med en fyreseddel i hånden.

A-kasser er dine garanter for et økonomisk sikkerhedsnet

Den hyppigste årsag til denne frygt er for manges vedkommende, at de ved, at man som ledig kan få endog særdeles svært ved at finde et nyt job inden for overskuelig fremtid. Det kan være ødelæggende for både éns selvtillid, men ikke mindst for éns økonomi. I hvert fald hvis man ikke har sørget for at sikre sig mod ledighed.

Det gøres nemt ved at melde sig ind i en af de mange A-kasser, som findes her i landet, og der er helt sikkert også en, der matcher dit behov. Når du er medlem, får du flere fordele. De fleste melder sig dog ind for på et tidspunkt at være dagpengeberettiget. Efter at have opnået en vis grad af anciennitet, er du nemlig berettiget til at modtage dagpenge. Medlemmer af A-kasser betaler et månedligt beløb, også kendt som kontingent.

Når du vil undgå økonomisk ustabilitet ved ledighed – kontakt en af de mange A-kasser

Hvis du vælger ikke at være medlem af en a kasse, kan du risikere at stå i en situation, hvor du på anden måde skal finde en indkomst, så du og familien har penge til husleje, el og varme, mad, tøj, etc. Mange tror desværre, at de har ret til en eller anden form for økonomisk hjælp fra kommune eller stat, men sådan forholder det sig ikke. Faktisk forventes det, at du klarer dig selv. Det betyder for eksempel, at du skal afhænde bolig og bil, hvis du ejer dette, og at du skal bruge en eventuel opsparing.

Det er derfor en god idé at sikre dig og familien økonomisk, inden du skulle risikere at stå med en fyreseddel i hånden. På den måde kan du optjene den fornødne anciennitet, som kræves, mens du er i arbejde, for at du senere kan modtage dagpenge. Du skal dermed ikke gå rundt og frygte for, at familien bliver kastet ud i økonomisk uføre, hvis uheldet en dag skulle være ude. Det er noget, der giver tryghed i familien, så hvorfor ikke sikre dig det, når det er så nemt?

1 KOMMENTAR

  1. Hej,

    Jeg er en studerende på KU, der snart er færdig med sit bachelorprojekt og som derfor snart skal søge ind i en a-kasse. Jeg har været inde på http://www.samlino.dk og se på nogle forskellige, men jeg er meget i tvivl om, hvilken jeg skal vælge. Er der nogen, der har nogle forslag til en god a-kasse til en studerende, der læser filosofi?

    Tak på forhånd.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here