Chokoladekage – en lækker sukkerbombe

Når der er gæster på besøg, eller hvis du bare ønsker lidt lækkert, så kan en chokoladekage medføre liv og glade dage. Chokoladekage er selv i sin simpleste form et hit, der går rent ind hos hele familien. Med andre kagetyper, hører man ofte om den ene i selskabet, der ikke bryder sig om kagen. Og denne ene person er den man som kagebager husker på, når man vælger ikke at lave kagen igen.

Til gengæld finder du sjældent en sjæl der ikke kan overkomme et godt stykke chokoladekage. Her menes der selvfølgelig ikke en tre dage gammel knastør kage, men en dejlig frisk og lun chokolade med en blød og luftig konsistens, er drømmeland for rigtig mange. Der findes dog rigtig mange forskellige slags chokoladekage, og i denne artikel fremhæves et par eksemplarer, der virkelig kan få de flestes mund til at løbe i vand.

Moelleux au chocolat – Sprød udenpå og flydende indeni

En blødende chokoladekage, som det kaldes, stammer fra det franske og er en himmelsk dessert at sætte tænderne i. Ordet moelleux betyder blød, hvilket passer rigtig godt til en Moelleux au chocolat.

Hvis du får gæster, der er virkelig glade for chokolade, vil du hurtigt blive super anerkendt, hvis du kan servere denne dessert med perfektion. Den blødende chokoladekage forener det bedste fra chokoladens verden. Du får, hvis du laver denne kage korrekt, en helt sprød skal udenpå, med helt flydende chokolademasse indeni. Når du med gaflen skærer gennem chokoladekagen flyder chokoladen ud.

Dette er ikke en kage, du kan bage på forhånd. Du kan godt lave dejen på forhånd, men hvis du bager kagerne og de køler ned, så forsvinder den bløde midte, hvilket ødelægger den gode oplevelse.

Næsten alle elsker en god brownie

En rigtig god amerikansk brownie går sikkert ind hos rigtig mange chokoladeelskere. En klassisk brownie er firkantet, og skæres ud i små stykker.

Når du sætter tænderne i en god amerikansk brownie skulle du gerne få tre oplevelser på en gang. Toppen er hård og sprød når dine tænder møder den. Midten er blød og klæbrig, så chokoladen sætter sig lidt på tænderne og afsluttende møder du en god skorpe, der er skabt af rasp. Præcis denne smagsoplevelse kan få alles tænder til at løbe helt i vand.

Der findes mange gode brownie opskrifter på nettet, men en god amerikansk brownie, hvor der anvendes rasp er som regel blandt de bedre opskrifter.

Kiksekagen til den helt store chokoladegris

Den sidste kage, der her skal nævnes er en ældre sag. Kagen var rigtig populær i 1980’erne men døde let hen i forbindelse med salmonellaudbrud, da den indeholder rå æg. Bruger man pasteuriserede æggeblommer, er der dog intet i vejen for at lave denne store synder.

Kiksekagen er den kage, du skal servere, hvis du har gæster, der bare aldrig kan få chokolade nok. Uanset hvor stor chokoladeelsker man er, vil man med denne kage få stillet sin chokoladetrang. En kiksekagemasse laves af smeltet palmin (kokosolie), smeltet mørk chokolade, flormelis og æggeblommer. Dette ligges i lag med vanillekiks imellem. Kagen sættes på køl og når den ser stiv, er ”kagen” færdig. En kæmpe chokoladebombe, der helt sikkert sætter sig på sidebenene.

Find den bedste salt til din mad

Salt er en ingrediens, som mange bruger i deres madlavning. Ofte for at tilføre mere smag til retten. Men der er forskel på salt, og de forskellige typer tilfører alle sammen noget forskelligt til din ret. Det handler bare om at kende dem. Derfor handler det også om, hvilken ret du har gang i at lave.

Hvad er din ret?

Hvilken type af salt du bruger, afhænger meget af, hvilken ret du er i gang med at lave, og hvordan saltet skal bruges i den ret. Ofte bruger man det fine salt, når det skal direkte i retten, mens man laver den, fordi det er nemt at dosere, og det opløses let i retten. Ulempen ved at bruge det fine salt kan netop også være, at det hurtigt kan blive for meget, hvis man er uopmærksom.

Det grove salt kan bruges til for eksempel desserter, eller når du producerer karamel. Det giver en helt ny og spændende smag til din ret, og du kan med fordel bruge det til at drysse oven på eksempelvis en flødebolle eller et stykke kage for at give et ekstra pift.

Det grove salt eller flagesalt kan også bruges til et helt almindeligt blødkogt æg. Begge dele giver et ekstra pift til ægget, og saltkornene er så store, at det bare giver lidt ekstra smag, uden at det behøver ødelægge hele din mund.

Forskelle på salt

Noget af det, der netop adskiller de forskellige typer af salt, er teksturerne. Der er for eksempel kæmpe forskel på, om det er et groft saltkorn eller et stykke flagesalt, du får i munden. Det samme gælder, når du skal vælge mellem flagesalt, sydesalt og rivesalt.

Saltet smager måske umiddelbart ens, men alt efter hvilken type det er, opløses det forskelligt på din tunge og giver dermed en forskellig smag. For eksempel er overfladen på et stykke flagesalt mindre end et stykke groft salt, og dermed giver det en mere intens saltsmag.

Efterhånden kan man også få meget andet end bare salt. Der findes forskelige typer af røget salt eller hvidløgssalt, hvor der er tilført noget ekstra til saltet. Det er en helt anden smagsoplevelse, end når du bare bruger salt i den rene form. Det kan du med fordel også prøve.

Salt i moderate mængder

Selvom salt er lækkert og kan være med til at give en dejlig smag til maden, så det er også vigtigt, at man kun spiser det i moderate mængder, uanset hvilken type af salt det drejer sig om. Spiser du for meget, kan det påvirke din krop. En af de mest kendte påvirkninger på kroppen er,at det giver forhøjet blodtryk.

Derudover er det heller ikke alle retter, der har behov for salt. Mange retter fra forskellige egne af verden bruger andre krydderier i stedet til at give smag, og selvom det kan være fristende at komme salt på alt eller i alle retter, så prøv alligevel at smage på en ret uden salt. Det er en helt anden smagsoplevelse.

Madopskrifter der gør hverdagen lettere

Vi kender det alle sammen, måske særligt os med små børn og krævende jobs. Tiden er knap, særligt i hverdagene. Ofte handler vi ind på vej hjem fra jobbet, tilmed med et overtræt barn i hver hånd. Derfor kan det være svært hele tiden at finde på nye og spændende retter, og ofte ender vi med at køre rundt i de samme 7-10 sædvanlige, halvkedelige aftensmadsmåltider. Derfor er madopskrifter en ideel måde, at lade sig inspirere på. Hvad end du kigger efter madopskrifter i en kogebog, på nettet fx på en blog som Romanovich.dk eller måske endda på sociale medier, så kan de være med til at pifte dine madoplevelser op.  Formentlig vil det komme hele familien til gavn, at man får lidt alsidighed ind i køkkenet. Desuden er det også klart det sundeste for os mennesker, at spise varieret.

Lev sundere med gennemtænkte madopskrifter

Måske hører du og din familie til den efterhånden store gruppe af danskere, der forsøger at leve sundere. Typisk vokser den gruppe desuden jo nærmere vi kommer på årets sommerferie. Og med god grund, for hvem ønsker ikke at se godt ud i badetøj? Men en sund krop, kræver som bekendt sund kost. Også her kan det være svært at finde på og være kreativ. Søg derfor med fordel efter sunde madopskrifter, der både er velsmagende og kaloriefattige. Hvis du først finder en række gode, mættende madopskrifter som tilmed har en positiv indvirkning på badevægten, så er du allerede kommet langt på vejen mod en sundere og lettere livsstil. Udover sunde madopskrifter,  så kræver en sund og slank krop selv sagt også, at man holder sig aktiv og dyrker motion. Indtænk derfor både madopskrifter og træningsprogrammer ind i din plan.

Lav madplan med nemme madopskrifter

En anden måde for at få mere overskud ind i hverdagen, er ved at planlægge sine indkøb nøje. En god måde at gøre det på, er ved at lave en madplan. Lav for eksempel en madplan hver søndag, som så gælder for hele den næste uge. For at finde gode idéer til en spændende, velsmagende, nem og sund madplan, så handler det om at finde en række gode madopskrifter. Dem kan du finde frem til flere forskellige steder. Du kan eksempelvis søge rundt på nettet, her gemmer dig sig nemlig massere af hjemmesider og blogs, hvis eneste formål er at dele lækre madopskrifter med deres læsere. Du kan også købe en kogebog, som typisk gemmer på en masse forskellige og ikke mindst detaljerede opskrifter. Efterhånden kan man også finde madopskrifter i alverdens dameblade, modeblade og endda boligmagasiner. Klip dem ud, gem dem og afprøv dem, når du føler for at prøve noget nyt og spændende mad.  Endelig kan du også forhøre dig om opskrifter, når du er på besøg hos venner eller familier, som serverer  noget lækkert velsmagende mad. Med stor sandsynlighed vil de hellere end gerne dele opskriften med dig.

Find den gode vin på tilbud

Vin er en kunstart, og vin kan være en hobby, som nogle kan bruge timer og dage på at studere, snuse til og smage på. Og det gælder i øvrigt både rød, hvid og rosé. Derfor kan det også virke intimiderende for helt almindelige mennesker at stå foran vinhylden i den lokale vinhandler eller bare i supermarkedet, der også efterhånden har fået et kæmpe sortiment af billige, men gode vine. Hvad skal man vælge? Hvordan skal man vælge?

Først og fremmest er det vigtigt at huske, at du ikke er ekspert, og det er dine gæster højst sandsynligt heller ikke. Hvis én af dem skulle være vinentusiast, så lad vedkommende tage vinen med til middagen eller festen. Så slipper du for at se dum ud, og han eller hun får lov til at brillere med sit vinkendskab. Win-win. Har du imidlertid ikke en sådan ven eller veninde, så kan du alligevel godt finde frem til en god vin på tilbud.

Hvad skal vinen bruges til?

Når du skal vælge en god, men billig vin, skal du gøre det klart, hvad den skal bruges det. Ikke kun for at du kan få langt den bedste smagsoplevelse ud af det, men også for at hende eller ham, der skal hjælpe dig i butikken, kan finde den rigtige. Allerede inden I begynder at kigge på forskellige vine, så giv lige udtryk for, at du gerne vil have en vin på tilbud. På den måde går I ikke straks i vinene til flere hundrede kroner, men du kan alligevel få noget godt med hjem, som ikke er billigt hele tiden, men bare sat ned.

Grunden til at du skal gøre det klart, hvad du skal bruge vinen til, handler om, at forskellige vine passer til forskellige smagsoplevelser. Der er for eksempel stor forskel på, om I skal have en rød bøf eller et stykke gris – og hvordan kødet er tilberedt. Derudover kan man også tænke i, hvilken vin det skal være, hvis det ”bare” er et lille arrangement med snacks og tapas. For det er også en anden vin, I skal have til ost og pølse end til små retter med fisk.

Vin på tilbud kan også være god

Og husk så, at selvom vinen er sat ned eller måske endda ikke koster så meget i forvejen, så behøver det ikke være en dårlig vin. Det handler bare om at prøve sig frem, hvis du for eksempel står foran vinhylden i dit lokale supermarked uden hjælp. Tag en vin ned fra hylden, læs på den, kig på den. Og hvis du føler for det, så tag den med hjem og prøv den af. Og skriv ned, hvad den hedder, så du ikke står i samme vildrede næste gang. Er den ikke så god, så skriv det ned, og er den rigtig god, så skriv det. På den måde kan du hurtigt komme hylden med rødvine eller hvidvine igennem og pludselig være lidt af en vinkender.

Din guide til at undgå madspild

De fleste kender det. Køleskabet er fyldt med mad, men meget af det er ved at synge på sidste vers og ender i mange tilfælde i skraldespanden i stedet for på middagsbordet. Ustrukturerede indkøb, mængderabatter og meget andet kan gøre det svært at få bugt med madspild. Derfor har vi hos Gram udfærdiget denne guide med få, simple råd, der kan minimere madspild og tilmed skabe større råderum i madbudgettet.

Den ugentlige madplan

En af de bedste måder at undgå madspild, er ved at lave en ugentlig madplan. Ved at planlægge ugens måltider får du hurtigt struktureret dine indkøb og kommer derfor ikke hjem med store mængder mad, der ikke bliver spist.

Madplanen gør det lettere at holde sig til det, der står på indkøbslisten, og du ender ikke med at købe varer, som ender i skraldespanden. Du kan ligeledes planlægge at bruge en råvare over flere måltider, så du når at bruge det hele.

Organisér dit køleskab

Du kan også mindske madspild ved at organisere dit køleskab. Strukturér dit køleskab, så hver hylde er tilegnet en bestemt kategori af madvarer. På denne måde har du overblik over dit køleskab, og du ender ikke med at finde dårlige madvarer bagerst i køleskabet.

Brug køleskabet til din fordel

Mange køleskabe i dag er inddelt i forskellige temperaturzoner. Blandt andet zoner med lavere temperaturer, der gør, at specifikke madvarer holder længere. Grams Fresh Zone køleskabe har en FreshZone skuffe, hvor temperaturen er mellem 0-3 grader. Varer som kød, mejeriprodukter og fisk holder sig særligt godt ved de lavere temperaturer, og på denne måde kan du altså undgå madspild.

Undgå mængderabatter

Mange supermarkeder tilbyder ofte store rabatter ved køb af store mængder. Hvis i er mange i husstanden kan det være en fordel, men det kan også være en ulempe. Mange ender ofte med at købe for store mængder i troen om, at de sparer penge. Der er dog ikke mange penge sparet, hvis halvdelen ikke bliver spist. Overvej derfor mængden af varer du køber, når du ser et godt tilbud, og gå udenom mængderabatterne.

Brug fryseren

Ved brug af din fryser, kan du ligeledes undgå madspild. Hvis du har madvarer, der er ved at udløbe, kan du forlænge holdbarheden ved at fryse dem.

Du kan fryse mange flere madvarer, end du tror. Du kan for eksempel rive en rest ost, fryse den og bruge den som gratinering på et senere tidspunkt. Du kan også fryse bananer til en smoothie eller finthakke triste krydderurter, blande dem med olie og fryse dem som isterninger.

Fem abonnementer du bør overveje

Overvejer du at hoppe med på den digitale bølge for alvor, så er e-handel sikkert også en del af dine tanker. Flere og flere vælger at bruge e-handel som abonnementer, hvor de får leveres deres produkter til døren, når behovet er til det. Der er da også mange ting, hvor der er gode fordele i at abonnere, og det kigger vi lidt nærmere på.

Har du også lagt mærke til, at rigtig mange begynder at abonnere på flere og flere ting? Der er noget om snakken, for det bliver i disse år yderst populært at bruge e-handlen til at finde gode abonnementer, som giver nogle fordele på flere parametre. Det kan eksempelvis være ift. prisen, som kan være væsentligt lavere, når man køber tingene over nettet og samtidig binder sig over en periode. Her får du fem bud på, hvad du kan vælge at tegne et abonnement på.

Kaffe

For nogle kan det sikkert lyde lidt spøjst, men faktisk vælger rigtig mange at abonnere på kaffe hver eneste måned. Det giver da også ret god mening, når man tænker over det, for det er en nødvendighedsvare for de fleste, så hvorfor skulle man ikke sikre sig, at det kommer ind ad døren regelmæssigt? Kaffeabonnementer giver også god mening, fordi man selvfølgelig selv kan regulere, hvor meget man har brug for. Kommer der eksempelvis en måned, hvor man skal have mange gæster, så kan man bare bestille noget mere, og man kan selv vælge, om det skal være specialkaffe eller noget mere almindeligt.

Der er altid noget til enhver smag, og det er stort set altid kaffe, som er lavet efter gode forhold, så du kan drikke kaffen med en ”god smag i munden”.

Lyder et kaffeabonnement som noget for dig? Gå på opdagelse i en verden af spændende kaffemuligheder.

Tøj

Der er i den grad også kommet et marked for at abonnere på tøj, selvom nogle måske føler, at det er lidt for meget af det gode. De fleste kan dog nikke genkendende til, at de slider deres underbukser og strømper, så hvorfor ikke bare få det leveret nogle gange om året, så der er styr på det. Så slipper du også for at ønske dig det til fødselsdag og jul – der findes trods alt federe gaver.

Nogle vælger også at abonnere på t-shirts og andre stykker tøj. Det gælder særligt, hvis man skal have det samme gentagende gange – eksempelvis skjorter i enkelte farver, som man kender pasformen på.

Toiletsager

Det er også ret almindeligt at abonnere på toiletting. Igen er der tale om varer, hvor man kender kvaliteten og ved, hvad man får brug for i de fleste tilfælde. Derfor er det nemt at bestemme sig for, hvor meget man skal have leveret, og så er der ellers styr på den sag. Det kan være skrabere til både drenge og piger, men det kan også være deodoranter, tandbørster eller tandpasta, som man vælger at abonnere på for at gøre tingene lidt lettere.

Mad

Nogle vælger faktisk også at abonnere på mad, hvilket måske er lidt mere grænseoverskridende for nogle. Det er dog ikke så kompliceret, for det svarer til i de gode gamle dage, hvor buddene bragte varerne ud til adressen. På samme måde kan man bestille sine faste varer, så man abonnere på bestemte ting, som man altid ved, man får brug for. Derfor kan man tilføje varer fra gang til gang.

Kosttilskud

Det er meget almindeligt at have et abonnement på piller og kosttilskud. Igen handler det om rutiner, og her vil man ofte have brug for samme slags gentagne gange.

Nemme måder at lave dine egne snacks

Snacks er noget som langt de fleste forkæler sig med i ny og næ. Nogle foretrækker slik, andre er mere til popcorn og nogle er mere til sundere snacks såsom frugt eller nødder. Uanset hvad, så skal der naturligvis ikke være nogen tvivl om, at du med garanti også elsker at forkæle dig selv og dine nærmeste med nogle snacks sommetider – hvorvidt du foretrækker at gå af den sundere vej eller ej, er naturligvis en smagssag og derfor er det også en individuel beslutning for dit vedkommende, da det selvfølgelig er noget, der skal tiltale dig.

Langt de fleste vælger naturligvis blot at besøge det nærmeste supermarked, en decideret slikbutik eller måske en specialforretning, hvis de skal købe snacks til lørdagsfilmen sammen med filmen. Faktum er dog, at du faktisk slet ikke er nødsaget til, at skulle forbi én af de mange butikker, der sælger snacks, hvis du gerne vil fremskaffe en række snacks. Der findes faktisk et væld af forskellige måder hvorpå du har mulighed for at lave dine egne snacks – og det bedste af det hele er, at det faktisk ikke er synderligt vanskeligt for dig at lave dine egne snacks, hvis blot du har det rette udstyr.

  1. Bagværk

Der findes selvfølgelig et væld af muligheder i forbindelse med bagværk, som du kan gøre brug af, hvis du har et ønske om at kunne lave dine egne snacks. Det kræver selvfølgelig, at du enten allerede er i stand til at bage eller at du derimod er villig til at lære det. Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at du kan lave et væld af forskellige lækre snacks, hvis du er i stand til at bage. Du kan f.eks. lave mini-muffins, snackbarer, romkugler og meget, meget andet. Du kan naturligvis også lave diverse kager, men det er selvfølgelig noget, der kun i begrænset omfang kan betragtes som snacks.

  1. Popcorn

Popcorn er naturligvis også en snack, som rigtig mange er glade for. Det er ligeledes en snack, der kan laves på rigtig mange forskellige måder, men langt de fleste vælger naturligvis at lave microovnspopcorn. Faktum er dog, at langt de fleste kan blive enige om, at det ikke smager lige så godt, som når du får popcorn i biografen. Derfor kan du i stedet vælge at investere i én af de mange popcornmaskiner, der kan findes på det danske marked, som giver dig muligheden for at lave popcorn, der smager lige så godt, som når du er i biografen. Sådanne popcornmaskiner kan desuden findes i mange prisklasser – Se de bedste her.

  1. Æblechips

Hvis du gerne vil prøve et sundere alternativ til traditionelle chips, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du i stedet kan prøve at prøve kræfter med de sunde og lækre æblechips, der naturligvis kan nydes som snacks, men som samtidig også er meget sundere end mange andre typer af chips. Det er ganske simpelt at fremstille æblechips, hvilket er ensbetydende med, at det med garanti også er noget, du er i stand til at lave derhjemme uden, at det er noget, der bliver krævende eller kommer til at tage dig synderligt lang tid at lave.

Slip fantasien løs, når du skal lave snacks

Snacks kan nærmest deles op i to kategorier; sunde snacks og usunde snacks. Der findes et væld af forskellige typer af snacks, du selv har mulighed for at lave derhjemme, hvilket selvfølgelig også er ensbetydende med, at det handler om at slippe fantasien løs. Du kan gøre brug af opskrifter, maskiner og andet, men du kan også blot forsøge at slippe fantasien løs og fremstille lækre snacks efter egne ønsker.

Find flere geniale madmaskiner, der kan lave lækre snacks på Luxgear.dk

Superfoods i din bagning og madlavning

Går du rundt med et ønske om at gøre din mad sundere og bruge bedre produkter i din madlavning? Så er superfoods måske noget for dig.

Med superfoods-produkter kan du nemlig lave velsmagende og sunde retter med fokus på eksempelvis low carb, stort proteinindhold eller glutenfri opskrifter. Superfoods giver dig mulighed for at næringsoptimere dine måltider såvel som dine snacks og eksempelvis gøre din mad langt mere rig på fiber, fedt eller protein.

Det er selvfølgelig individuelt, hvad man ønsker at fokusere på, og hvilken næring der skal skrues op for, og du kan altså selv vælge, hvad dine retter skal være mere rige på.

Grunden til, at nogle råvarer kan kalde sig superfoods, er, at deres næringsindhold er højt, og at de har sunde og beskyttende egenskaber. Superfoods har desuden et naturligt indhold af vitaminer, mineraler og antioxidanter og er derfor gode og sunde næringskilder.

Bagning med superfoods

Når det kommer til madlavning og specielt bagning, kan du bruge mange forskellige typer superfoods, men blandt andet kokosolie, mandelmel, loppefrøskaller, kokosmel og chiafrø er eksempler på superfoods, som er særdeles velegnede til formålet.

Hvis du er glad for brød og kager, men ønsker alternativer til det usunde franskbrød og de sukkerrige kager, kan du med fordel prøve at bage med superfoods. Med superfoods kan du nemlig bage alt fra rugbrød og boller til kager og proteinbarer – alt sammen med et langt bedre næringsindhold end det du finder på hylderne i supermarkedet.

Når du bager eller tilbereder din mad på andre måder, kan du nemlig vælge, hvordan din mad skal næringsoptimeres. Det kan være, at du er bodybuilder og har massivt fokus på proteinindhold, eller måske ønsker du blot måltider med flere fibre.

Uanset hvad er der muligheder med superfoods, og specielt på bagefronten gør produkterne det særdeles godt.

Derfor får du en kort gennemgang af henholdsvis mandelmel, kokosmel og loppefrøskaller, som alle er superfoods, der er gode i bagværk.

Mandelmel

Mandelmel egner sig godt til bagning, da du kan bruge det som erstatning til hvedemel. Mandelmel er et sundere alternativ, fordi produktet har et højt indhold af protein. Faktisk får du hele 42 gram protein per 100 gram mandelmel mod knap 10 gram protein per 100 gram hvedemel. Derudover har mandelmel et lavt indhold af fedt og kulhydrater samt et godt indhold af fibre, hvilket gør mandelmelet godt til sunde kager og brød.

Kokosmel

Hvis du har en sød tand og elsker kager, kan kokosmel være din nye bedste ven.  Kokosmel som superfoods er nemlig fedtreduceret og dermed sundere end den variant, du finder i dit lokale supermarked. Du kan derfor spise løs af det skønne produkt med god samvittighed. Kokosmel er velegnet i al slags madlavning, men særligt i kager tilfører melet en dejlig, tropisk smag, som passer godt til sødmen i kager. Der er desuden godt med proteiner i dette mel, hvilket gør melet godt som alternativ til for eksempel hvedemel.

Loppefrøskaller

Du kan bruge loppefrøskaller som bindingsmiddel i din bagning, så dine brød og kager hænger bedre sammen, hvis du for eksempel har droppet hvedemelet. I brød giver skallerne en dejlig konsistens, men du kan også bruge dem i dine shakes eller smoothies. Loppefrøskaller har nemlig et højt indhold af kostfibre, hvilket gør dem gode at anvende i forskellig madlavning, hvis du ønsker mere fiberrige måltider.

Catering

Står du og skal holde en kæmpe, exceptionel og mindefuld fest for en masse venner, familie og bekendte? Så har du sikkert travlt med planlægningen. For der er mange ting, som skal ordnes, hvis man vil holde fester for større selskaber. Ikke nok med, at du skal sørge for at alle får en invitation, så skal du finde et lokale, dække bordene fint op samt sørge for mad til de mange gæster. Og det kan blive stressende, da det kræver hårdt arbejde, og at man sætter meget tid af til at planlægge det hele skridt for skridt. Men vil du ikke gerne undgå at stå med det hele selv? Specielt den sværeste del, som du faktisk skal bruge allermest tid til. Nemlig madlavningen. Når man skal lave mad til flere mennesker, kan man selvfølgelig ikke være alene om det. Der er også forbehold du skal tage dig af, som folk der ikke spiser fisk eller har allergi for en madvare. Og det er måske ikke lige det, som du tænker over, hvis du skal stå med den store madlavning. Derfor er det kun en super smart og fremragende idé at hyre nogle, som klarer madlavningen for dig. Det er derfor, at der er noget, som hedder Catering. De bringer nemlig mad ud af huset. Altså, de kan sørge for madlavningen til din store fest. Bliver din fest holdt på Sydsjælland, har du gode muligheder for at få et Catering firma til at hjælpe dig med maden. De sørger for, at maden bliver lavet, så det smager lækkert, og maverne bliver tilfredse. Det sørger også for de krav, som dine gæster har med hensyn til allergi og andre ting. Du slipper for at stå med det stressende arbejde, bestil nogle professionelle til at gøre det for dig. De ved, hvad de laver, da de har gjort det før. De har et godt overblik. Du kan endda også få mad ud af huset i områderne Vordingborg, Lolland Falster og Falster – du kan sagtens finde en catering firma, som vil tage i mod din bestilling.

Selvfølgelig tænker du over prisen, når du vælger professionelle til at sørge for maden. Men her er det en god idé at tænke sig om en ekstra gang. For det behøver nødvendigvis ikke at være dyrere end, hvis du selv havde stået for maden. Først og fremmest skal du jo tænke på, at du slipper for at stå i et alt for småt køkken og lave mad til 50 personer. Samtidig leverer de maden til dig på selve dagen. Og som regel, når man køber mad ud af huset til flere personer end bare sig selv eller en mindre gruppe, så får man det også meget billigere. Det kan samtidig indeholde en hele 3-retters menu, forret, hovedret og dessert. Du kan nemlig selv vælge din menu ud fra firmaets menukort. Det kan man i hvert fald i Nørre Aslev. Derfor er et catering firma meget bedre i situationer, som disse, når man holder fester for større selskaber.

Læs mere på denne hjemmeside.

Bedre kød med kød engroshandel

Næsten alle vil blive enige om, at der er forskel på kød. Kødet man køber nede i det lokale supermarked er godt nok til hverdag, men skal man virkelig forkæle sig selv foretrækker hovedparten at gå ned til slagteren og få udvalget og skåret et rigtig godt stykke kød. Denne forkælelse har udviklet sig til en stor kød engroshandel, hvor forskellige firmaer har et kæmpe udvalg af alt slagskød, pålæg og marinader man kan forestille sig. Og typisk har disse firmaer mange flere kød typer og dyr de sælger af end den lokale slagter. Disse store firmaer, der har specialiseret sig i kød engroshandel ligger spredte ud over hele landet og kan findes i forskellige størrelser fra den lokale slagter til helt store firmaer, der har alt slags kød på lager til daglig. På Sjælland findes der nogle få virksomheder af de helt store. Da disse virksomheder kan tilbyde stort set alt slags kød har mange udviklet catering for at ramme et så bredt publikum som muligt, og derved kan man få leveret det der hjemme, frem for at skulle til at kører langt efter kødet, og nogle tilbyder endda at levere ude for Danmarks grænse og i hele Europa. Med kød catering er det med til at gøre det nemt for en potentiel kunde. Kunden slipper for en eventuel lang kørertur og spare en masse tid vid at få kødet leveret lige til døren. I stedet for at bruge meget tid på at hente det gode kød, kan kunden i stedet fokusere på at lave andre ting, som hygge med familien eller forberedelser til middagen.

Nemmere at købe kød gennem kød catering

Har man lyst til at forkæle sig selv og sine middagsgæster, kan et rigtig godt stykke kød gøre forskellen. Det kan også være, man har lyst til at prøve noget nyt og anderledes end de samme ting, der altid bliver solgt i supermarkedet. Derfor er en af mulighederne at afprøve en virksomhed, der gør sig inde for kød engroshandel. Derved kan man finde den største salg af kød, og alt hvad dette indebærer. Mange af disse virksomheder tilbyder desuden at levere kødet så alt man skal gøre er, at sende en e-mail eller ringe til dem og få et tilbud. Her kan man også typisk læse sig frem til, hvor maget virksomheden går op i miljøet og i hygiejne ved at se deres kontrolrapporter. Dette er nemmere at tjekke når man sidder der hjemme på nettet (prøv jnmeat.dk), end når man står ude hos slagteren eller i supermarked, og skal til at købe det. Mange virksomheder inden for kødengroshandel tilbyder også noget ekstra, såsom at håndudvælge de bedste stykker kød og fedt marmorere kødet, så kunden bliver sikret at få lige netop det stykke kød, som de helst ville have. På nettet kan man finde oplysninger og videoer om, hvad de forskellige virksomheders vision er og se, hvordan kødet bliver speciel udvalgt og tilberedt.