I Danmark er der en ordning der hedder RKI. Det er et register der har til opgave at holde styr på hvem i landet der ikke kan finde ud af at betale deres regninger, så de mennesker der låner penge ud, ikke kommer til at låne penge ud til folk der alligevel ikke kan betale dem tilbage igen. Når de ikke engang kan betale de penge tilbage de skylder i forvejen, så er det nok ikke så smart og låne flere penge, for så er der endnu flere renter og afdrag der skal betales end der var før. RKI er altså ikke noget de fleste kommer i kontakt med, og hvis bare man betaler de penge man skylder væk, så er der ikke noget at komme efter. Det skal også siges, at man ikke kommer i RKI bare fordi man har glemt en enkelt betaling, men der skal som regel en hel del rykkere til, for at det bliver til noget, og man pludselig ikke kan låne penge mere. Har du godt styr på din økonomi, og undgår du også de værste uheld der kan koste en masse penge, så skulle du være godt kørende.

Der er mere info på: http://www.broker-laan.dk/rki/

Det er ikke noget problem at komme ud igen

Det der menes med ”ikke noget problem” er ikke, at det ikke godt kan være svært at komme ud, men nærmere at når du har betalt det du skylder, så kommer du ud af registeret igen. Der er ikke noget med at du har en attest hvor tingene kommer til at stå i nogle år, som hvis du har begået en eller andet forbrydelse. Når du har betalt pengene, så forsvinder dit navn også, og så har du mulighed for at låne igen. Du skal selvfølgelig passe på at det ikke ender med, at du låner dig ud i en situation som den du lige er kommet ud af, hvor der ikke var penge til noget som helst, for hvis du bare går i gang med at låne igen med det samme, så kan det nemt være, at det er lige hvad, der kommer til at ske.

Enkelt er ikke det samme som nemt

Det tidligere afsnit kan nok beskrives som at det er enkelt at komme ud af registeret: Betal pengene tilbage og så kommer du ud. Det er dog ikke så nemt igen, som det også blev nævnt i afsnittet. Er man i RKI er det fordi man er i en situation der ikke er nem at håndtere, og hvor det bare ikke er nemt at komme til penge. Når du er i sådan en situation kan det virke som om det er helt umuligt at komme op af det hul, du er nede i, igen, men det er ikke umuligt, og med en masse hårdt arbejde og noget tålmodighed, kan det godt lade sig gøre. Du skal bare ikke regne med at komme sovende til det, for det er noget der kommer til at kræve hårdt arbejde.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here