Har man et akut behov for en nye computer eller fjernsyn, hvis disse ikke længere er funktionsdygtige, eller man har fået stjålet sin cykel, uden at man er forsikret mod tyveri, kan det være svært at finde pengene i budgettet til dette, selvom det er nødvendige forbrugsgoder. Derfor kan man med fordel låne pengene, og derefter budgettere med månedlige afbetalinger efterfølgende. Dette kan virke mere overskueligt, da man kan fristes til at bruge de penge, som man sparer op til netop disse ting. Men hvis man i stedet låner pengene, er man tvunget til at tilbagebetale disse, ellers ender man med at betale dyre renter, gebyrer og i sidste instans ende i RKI, såfremt man ikke er i stand til at tilbagebetale beløbet i henhold til den aftalte afbetalingsperiode.

Der er mange forskellige instanser, hvor man kan låne penge. Mange vælger at låne penge i banken, specielt i disse dage, hvor udlånsrenten er historisk lav, på boliglån såvel som forbrugslån. Problematikken er dog, at man skal betale forholdsvis dyre stiftelsesgebyrer, samt det ikke er så nemt at optage lån ved de danske banker efter finanskrisen, specielt hvis det er forbrugslån uden sikkerhed. Men hvis man skal skaffe penge til enten bolig eller bil, er banken det bedste sted at rådføre sig, da de kan garantere de laveste låneomkostninger ved lån, der skal afdrages over en længere periode.

Der er dog også andre alternativer, på internettet kan man blandt andet finde en bred vifte af forskellige kviklån, som gør det muligt at låne penge på blot få minutter, helt uden at skulle stille garanti for lån. Disse er som regel gratis at stifte, men man kan forvente at skulle betale en lidt højere årlig rente, sammenholdt med realkredits- eller banklån.

Hvis det er til forbrugsvarer, tilbyder mange forhandlere, at man kan låne rentefrit i en hvis periode, hvilket sparer dig for opstartsgebyrer og renter. Hvis man er så heldig, at man kan finde forhandlere, der tilbyder denne slags afdragsløsninger, kan man spare mange penge, og det er dermed meget anbefalelsesværdigt. Der er dog i mange tilfælde en øvre grænse for hvor, mange penge man kan låne afdragsfrit på denne måde. Derfor afhænger det også af, hvilke produkter du skal købe.

Du kan få et overblik over lånemulighederne på hjemmesider som Scandilån, der er en af mange sammenligningstjenester inden for online lån.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here