Når man indretter hjemmekontoret, er det vigtigt, at man har de rette kontormøbler, og at kontoret er en inspirerende og motiverende arbejdsplads. Dette kan dog være svært, men med de helt rigtige tips, kan man nemt få indrettet et hjemmekontor, som fremmer motivationen og effektiviteten.

1. Køb en ergonomisk kontorstol

Kontorstolen er muligvis det vigtigste kontormøbel, og det er anbefalet at anskaffe sig en ergonomisk kontorstol, da du man som ofte skal sidde i sin kontorstol i mange timer i løbet af dagen. Det er vigtigt ikke at gå på kompromis med valg af kontorstol, da det netop er det eneste kontormøbel, som kroppen har fuld kontakt med mens sidder og arbejder på hjemmekontoret. Ergonomiske kontorstole er som regel dyrere end almindelige kontorstole, men de yder bedre støttet til din lænd og ryg, hvilket minimerer risikoen for rygsmerter og andre lignende sygdomme. Et andet godt råd som mange ikke er klar over ved køb af kontorstol til hjemmekontoret er, at det er en god ide at fravælge en kontorstol med armlæn. Dette skyldes, at man som regel ikke bruger armlænene, og man vil derfor opleve at de er i vejen, og er i stedet et irritationselement.

2. Traditionelt skrivebord eller hæve/sænkebord

Uden et godt skrivebord på ens hjemmekontor er de andre Kontormøbler overflødige, og man får ikke arbejdet meget. Hvorvidt man skal vælge et mere traditionelt skrivebord eller købe et hæve/sænkebord, afhænger meget af personlige præferencer, og hvordan man foretrækker at arbejde. Fordelen ved de traditionelle skriveborde er, at det er langt billigere end et hæve/sænkebord, og fås ligeledes i en række forskellige designs, så du har langt større valgfrihed i forhold til indretningen af dit hjemmekontor. Hæve/sænkeborde er som regel et dyrere alternativ, men giver større fleksibilitet, når man skal arbejde. Du har med et sådant bord muligheden for at stå op mens du arbejder, og på denne måde øge blodtilførslen i kroppen og blive frisk. Denne fleksibilitet gøre ligeledes, at du kan variere din arbejdsposition, og derved skåne din lænd og ryg mens du arbejder.

3. Skabe til arkivering

Opbevaring af vigtige papirer, papirklips, printerpapir og lignende er et vigtigt element, når man skal indrette sit kontor. Kontormøbler direkte til dette formål fås i mange forskellige afskygninger, og det er vigtigt at vælge netop de kontormøbler, som passer ind i indretningen såvel optimerer overskueligheden af dine vigtigste arbejdsredskaber, så du har alt lige ved hånden.

4. Vælg det helt rigtige arbejdslys

Et sidste vigtigt element for at skabe de helt perfekte arbejdsforhold, er den rette belysning. Specielt i de kolde vintermåneder hvor udendørs lys er en mangelvare, er det vigtigt at have belysning der giver fornyet arbejdsglæde og motivation. For at imødekomme dette problem kan du med fordel installere lamper eller standerlamper forskellige steder i kontoret, som er medvirkende til at give et behageligt og varmt lys på hele kontoret.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here