Du kan ikke sige ”videregående uddannelser” uden også at sige ”skriftlige opgaver”. Dette gælder især universitetsuddannelser, hvor de studerende både skal aflevere skriftlige opgaver undervejs i semestrene, men hvor de også afslutter deres uddannelser med større skriftlige projekter.

Det faglige indhold og niveau har kæmpe betydning for karaktergivningen i disse projekter, men man skal også huske at kvalitetssikre den skriftlige formidling i opgaven. Akademisk formalia tæller nemlig med, når opgaver bliver bedømt, hvorfor det er vigtigt, du sikrer dig, at den skriftlige formidling i din opgave er flydende, og at retskrivningen er korrekt. Derfor er det vigtigt, at du husker at læse korrektur, eller at du får et professionelt korrekturbureau til at gøre det for dig.

Neden for har vi listet fire gode grunde til, hvorfor du bør få din korrektur gennemgået af professionelle korrekturlæsere.

1. Korrektur er ikke snyd

Der er ingen snyd forbundet med professionel korrektur. Ingen ville stille spørgsmål, hvis du fik din veninde, som er lærer, til at kigge din opgave igennem og rette den mod en middag på hendes yndlingsrestaurant.

Derfor er der heller ikke nogen, der skal stille spørgsmål, hvis du betaler et professionelt bureau til at gennemgå din opgave. Har du behov for det, kan du derfor trygt kontakte et bureau om hjælp – du risikerer ikke noget ved at gøre det.

2. Få rettet mere end stave- og slåfejl

Før du henvender dig til et korrekturbureau, bør du overveje, hvilken form for korrektur du har brug for. Skal du have tjekket din opgave for stavefejl? Eller vil du gerne have en gennemgående optimering af dit sprog?

Bureauerne tilbyder nemlig som oftest forskellige pakker, hvori du kan få rettet forskellige ting i din opgave. Der er også forskel på pakkernes priser, da korrektur af grammatik og stavefejl ikke er nær så krævende som korrektur og omformulering af sætninger.

Uanset hvilken form for korrektur du skal have hjælp til, kan du være sikker på at finde hjælp hos korrekturbureauerne.

3. Få en højere karakter med god korrektur

God korrektur kan skaffe dig en højere karakter, så det ville være fjollet ikke at få den gennemgået. Er du på nippet til at få et 12-tal, kan den gode korrektur tippe skålen, så du får den højeste karakter. I den anden ende af skalaen kan god korrektur være med til at hjælpe dig til et 2-tal, så du lige akkurat ikke dumper og skal skrive opgaven om.

Har du ikke selv tiden til at rette korrektur, eller mener du ikke selv, at du kan gøre det tilfredsstillende, kan du med fordel kontakte et bureau og få et prisestimat. Du bør ikke lade dig skræmme af, at du skal bruge penge på korrektur – se det om en investering i dit studieløb.

4. Få hjælp fra professionelle

Professionelle korrekturbureauer lever af at sætte kommaer og punktummer korrekt mm., hvorfor de stiller store krav til deres medarbejdere. Det er ikke unormalt, at bureauerne tester potentielle medarbejdere under rekrutteringen. Dette er din garanti for, at du får den bedste service, når du køber dig til korrektur.

Mange korrekturlæsere er uddannede inden for sprog, lingvistik, kommunikation osv., og uddannelserne er ofte på universitetsniveau. Derfor har de stor viden om sprog og formidling men også om best practice inden for akademisk opgaveskrivning, da de selv har været møllen igennem.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here