Der findes mange forskellige måder at låne penge på. Som alle sammen hver især påvirker renten (prisen) på lånet. En kassekredit eller et lån med NemID er blot nogle af de muligheder der findes. Det billigste lån du kan få er et obligationslån til hus. Her må du låne op til 80% af boligens værdi hvor lånet bliver finansieret ved bagvedliggende obligationer. Det betyder for udlåneren at der er stor sikkerhed for lånet og dermed er renten meget lav sammenlignet med andre låntyper. Det næste lån er et boliglån, her låner man fra 80%-105% af husets værdi. Da størstedelen af lånet stadigvæk er sikret via en bolig, så er dette lån også ligeledes lavt rentemæssigt. Det samme gør sig gældende med et billån. Et traditionelt forbrugslån derimod har låneudbyderen ikke nogen sikkerhed for sine penge og derfor risikerer udlåneren at tabe pengene hvis lånet ikke bliver betalt tilbage. Det betyder så at prisen (renten) er høj. Så skal du låne penge skal du være varsom med denne slags lån, dog findes der en alternativ løsning som giver dig nogle andre fordele.

Kassekreditten koster mindre i rente

En kassekredit er at sammenligne med et bevilliget overtræk i en længere periode. Benyt en kassekredit til dine løbende lånebehov. Banken kan kræve at der stilles sikkerhed i form af værdier eller at man eventuelt er flere om at kautionere for den. Renten varierer utrolig meget på en kassekredit alt efter kreditværdighed, sikkerhed, anciennitet, lånebeløbet, afdragsperiode. Ja listen er lang og derfor er det umuligt at spå om hvad renten er. Men det vigtige er den måde at en kassekredit fungerer på. Har du eksempelvis din kassekredit på din lønkonto så er det jo kun af underskuddet (overtrækket) du betaler renterne. Så når kontoen står i plus er det gratis i rente. Det betyder at du kun betaler når du bruger kassekreditten. Dette adskiller sig betydeligt fra eksempelvis et forbrugslån hvor du betaler renten af hele beløbet.

Når låner med NemID og får en kassekredit kan du bruge pengene med det samme

En anden væsentlig fordel er at man kan få adgang til det godkendte overtræk med det samme når aftalen er underskrevet. Når aftalen er underskrevet med NemID så kan må allerede derfra begynde at bruge overtrækket. Dette står i kontrast til at de såkaldte kviklån har en cool-down periode på 48 timer, som betyder at fra lånet godkendes til man kan starte med at bruge dem så går der 48 timer.

Dog skal du huske det væsentligste uanset om det et forbrugslån eller en kassekredit og det er at have nok likvide midler til at afvikle gælden. Har du ikke det vil det blive en bekostelig affære. Men med ansvarlighed og med hjælp fra en eventuel låneberegner kan du sagtens navigere rundt i lånetilbuddene og finde det som matcher dine behov bedst muligt. Det bedste af det hele er at hvad du vælger at bruge pengene på , det afgør du helt selv.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here