Hører du til de jægere, der betragter en jagtrejse til det skotske højland som den ultimative kombination af naturoplevelser, jagtudfordringer og lokal kultur? Det er ganske forståeligt. Skotland har, som du kan læse i denne artikel, mange herligheder at byde på.

Artiklen fokuserer på Highlands (det nordlige Skotland), som er mere forskellig fra Danmark end Lowlands (det sydlige Skotland), hvor naturen godt kan minde om den danske.

Hvorfor lige Skotland?

Som antydet er der rigtig mange gode grunde:

Uanset om fugle, småvildt, råvildt eller kronvildt er din foretrukne jagt, byder Skotland på fortræffelige muligheder for en oplevelsesrig og udfordrende jagt. Den skotske højlandsnatur er betagende. En jagtrejse til Skotland sikrer dig en unik naturoplevelse som en ekstra bonus – men det er en god ide at være i nogenlunde fysisk form. Det er de lokale stalkere nemlig!

Hvad siger du til en velfortjent whisky på det lokale destilleri efter en lang dags jagt? Det skotske højland er hjemsted for ca. 25 destillerier, som producerer fremragende whisky. Er du mere til en fadøl eller to, vil et besøg på den lokale pub sikkert ikke skuffe dig.

Skotland har været beboet i umindelige tider. Der er rige muligheder for dig, der er interesseret i historie, arkitektur eller bare den charmerende lokale kultur. Selv på en jagtrejse har man jo trods alt lidt fritid, som man lige så godt kan bruge fornuftigt – måske bare til en spadseretur med kameraet om halsen.

En jagtrejse til Skotland behøver faktisk ikke at være astronomisk dyr! Der er naturligvis forskellige prisniveauer for selve jagten og den valgte indkvartering/forplejning, men eksempelvis fås flybilletter København-Edinburgh t/r i skrivende stund til under 1.500 kr. – og turen tager under to timer. Det er da til at have med at gøre.

Er du overbevist?

Måske har du allerede tidligere været på jagtrejse i Skotland og har bare siddet og nikket og smilet under læsningen af det ovenstående? Så er du sikkert enig i vores konklusion og varme anbefaling: Skotland er et fantastisk jagtrejsemål, med alt hvad du kan begære af natur, kultur, lokal charme og muligheder for rekreation.

Hvis du endnu har din første jagtrejse til Skotland til gode, er der masser af råd og vejledning at hente. Antallet af danske jagtrejsebureauer, som har jagtrejser til Skotland på programmet, er højere nu end nogensinde før. Brug lidt tid på at søge på nettet så finder du helt sikkert en jagtrejse, der passer til dig.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here