Lige meget om du kører i en bil med en automatisk eller en manuel gearkasse, vil du på det ene eller andet tidspunkt få brug for en gearkasse renovering. Det er nok mest synligt og mærkbart med en manuel gearkasse, da du med en manuel gearkasse selv skifter gearene og kan mærke hvornår gearkassen begynder at blive defekt.

Det er nemlig ganske naturligt at de små, detaljerige og spinkle dele i en manuel gearkasse under meget friktion og pres, efterhånden ikke virker så godt som de gjorde en gang. Det er desuden vigtigt, at du sørger for en gearkasse renovering af din bil før gearkassen bliver helt defekt.

Det kan nemlig være utroligt farligt såvel som usundt for bilen at køre ude på vejene uden at kunne skifte hverken op eller ned i gear.

Gearkasse renovering af en automatisk gearkasse

Det samme gør sig gældende med en automatisk gearkasse. Det kan være svært at mærke, hvornår der er brug for en gearkasse renovering, hvis gearkassen er automatisk. Hvis du kan mærke, at bilen er blevet betydeligt langsommere til at komme op i gear, kan det imidlertid være tegn på en defekt gearkasse. Om ikke andet, så kan det i hvert fald sagtens betale sig at kigge lidt nærmere på gearkassen, selv hvis det skulle vise sig, at det slet ikke er det, der er galt.

En defekt automatisk gearkasse kan dog være mindst lige så farlig som en manuel gearkasse. Kan du mærke at gearskiftene i den automatiske gearkasse ikke er så hurtige som de plejede at være, kan en gearkasse renovering blive direkte presserende.

Det kan især blive farligt is situationer, hvor du hurtigt skal accelerere op eller ned såsom rundkørsler. Hvis rundkørslen er fuld, bliver du nødt til at sætte farten ned. Derefter skal du accelerere op for at kunne nå din plads i rundkørslen og accelerere yderligere, når du når din afkørsel. Hvis bare et af disse trin forløber langsommere end forventet på grund af en slidt automatisk gearkasse, så kan det ende i et sammenstød.

Renover din egen gearkasse

Derfor er det vigtigt, at du sørger for en gearkasse i tide. Det gør sig gældende ligegyldigt om det er en manuel eller en automatisk gearkasse. Det er imidlertid et af de mest besværlige og omfattende indgreb, man kan gøre på en bil. Hvis du ikke gør præcis som du bør, kan det virkelig gå galt, når bilen kommer ud på vejen.

Derfor kan det være en god idé at lade professionelle tage sig af din gearkasse renovering, men hvis du insisterer på selv at gøre det, er der et par forholdsregler, du bør tage. Når du begynder at skille gearkassen ad, er det af afgørende vigtighed, at du har styr på, hvor hver enkelt lille del hører til. Derudover bør du altid testkøre bilen, før du kører den ud på egentlig vej.

Med kyndig vejledning og god ordenssans, kan du dog sagtens står for din egen gearkasse renovering. Læs mere her.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here