Vi er som folkefærd blevet mere og mere blufærdige, som årene er gået. For skoleelever er blevet helt almindeligt ikke at gå i bad efter idræt, fordi eleverne er bange for at vise deres kroppe frem. I dameblade og på internettet bliver man hver dag bombarderet med billeder af kroppe, som for rigtig mange mennesker ganske enkelt er umulige at få. Det er ganske enkelt blevet almindeligt at være flov og sky, når det handler om nøgenhed. Igennem humor kan nøgenkostumer være med til at vende denne samfundstendens om.

Den farlige samfundstendens

Rigtig mange unge mennesker, i særdeleshed unge piger, er vokset op i den digitale tidsalder og bruger derfor meget tid på internettet. Dette i sig selv er der intet farligt ved, men der er til gengæld noget farligt ved det indhold, de unge mennesker bliver eksponeret for på internettet. Det glansbillede og det kropsideal, som der igennem årenes løb er blevet tegnet for den ”perfekte krop” er meget usundt at blive eksponeret for, fordi man kan ikke undgå at tage det til sig. Dette resulterer i, at alt for mange mennesker går rundt er kede af deres kroppe, fordi de ikke ligner de kroppe, man ser på internettet.

Dette er farligt, fordi den form for utilfredshed med sig selv kan bore sig dybere og dybere ind i menneskers sind, og til sidst er det nærmest umuligt at overbevise dem om, at deres kroppe er perfekte lige som de er med deller, behåring, appelsinhud og hvad de ellers har at byde på af naturlige ting og sager. Vi skal lære at elske alle vores små finurligheder, og et nøgenkostume kan være et skridt på vejen.

Bryd blufærdigheden med humor

Hvis man gerne vil gøre noget for at nedbryde den usunde kropskultur, kan man holde en fest, hvor temaet er nøgenhed. På denne måde fejrer man den nøgne krop i alle dens afskygninger. Man kan købe mange forskellige nøgenkostumer, som kan være en god form for ice breaker omkring nøgenhed. Fordi kostumerne ofte er karikerede og overdrevne, forsvinder det akavede og blufærdigheden, fordi det går hen og bliver humoristisk. Og hvis der er noget, der kan nedbryde barrierer er det humor.

Man kan købe kostumer, der både skal forestille kroppene på mænd eller kroppene på damer, og alle kostumerne fås i forskellige størrelser, så alle kan passe dem.

Man kan også gå linen helt ud og købe et nøgenkostume, der måske har et lille hulaskørt eller en fjerboa på for at gøre det hele endnu sjovere. Det uformelle og uhøjtidelige ved disse kostumer gør, at alle kan være med og at man ikke risikerer at tage sig selv alt for seriøst, når man er iført dem. Og at lære at tage sig selv lige mindre alvorligt er vidst noget, alle kan have brug for. Mindreværdskomplekser kommer nemlig ofte, fordi vi tænker alt for meget over os selv og har alt for meget fokus på alle detaljerne ved vores kroppe, og vi dyrker vores ”uperfektheder” på en måde, der er usund for både krop og sjæl.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here