Rigtig mange danskere sætter stor pris på en lækker græsplæne, og har derfor også typisk meget af det. En græsplæne er flot at kigge på, god at ligge på og så er det forholdsvis let at vedligeholde, modsat blomsterbede og andre alternativer. Der skal dog laves noget arbejde, ellers kan det hurtigt stikke af. Hertil er en plæneklipper en fremragende anordning. De kan holde græsset i skak, så det ikke vokser fra dig, og dermed får et helt andet look. Der er en plæneklipper til alle, det er blot at finde den, som passer lige til dig.

Mange muligheder hvis du skal købe en plæneklipper

Står du med en græsplæne, stor som lille, skal den klippes en gang imellem. Det kan man desværre ikke komme uden om. Til gengæld er der hjælp at hente, så selve processen bliver betydeligt lettere. Først skal du tænke på hvor stor din græsplæne er. Med små græsplæner kræves det ikke, at du har en stor og kraftig plæneklipper, og modsat hvis din græsplæne er stor. Mange har nemlig bare en lille græsplæne i baghaven, og der kan en ikke-elektrisk plæneklipper være en mulighed. De er håndrevne, og fungerer ved at du skubber den gennem græsset. Imens du gør det, kører klinger rundt nede ved jorden, som så klipper græsset. Denne udgave er meget almindelig i Aars, men der er også lidt større modeller i brug. Hvis du har en lidt større plæne, kan en plæneklipper med motor være at anbefale. De findes i rigtig mange udgaver, men den mest udbredte er den, hvor du selv skubber, men hvor selve klippemekanismen kører med motor. Det betyder du stadig får motion, men uden tvivl får hjælp til dit arbejde. Skal det være lidt vildere, kan du købe dem hvor den både selv kører og selv driver klingen, så er det bare styringen du skal fokusere på. Disse modeller fås også som en hel havetraktor, hvor du kører rundt. Hvis din have meget stor, kan det være den helt rette løsning.

Husk sikkerheden når du bruger din plæneklipper

En plæneklipper er særdeles effektiv, men skal bruges rigtigt, ellers kan du komme galt afsted. De stærke klinger, som klipper græsset, kan du nemlig skære dig på, men ikke hvis du tænker dig om. Det der typisk sker er, at folk skubber den fremad, og så støder den på et hårdt område, og så støder du dine fødder ind i den. Derfor skal man ikke stresse når man bruger en plæneklipper. Gør man det, kan det let ske, at man ramler ind i den. Derudover skal du huske at fjerne alle sten fra din græsplæne, før du begynder at bruge din plæneklipper. I Aars ligger der tit sten, og kommer de ind i din plæneklipper, kan de flyve væk med meget høj fart, og skade både mennesker og eventuelle biler. Alt dette kan du dog let undgå, blot du tager dig nogle forholdsregler, som slet ikke er så komplicerede igen, så alle kan sagtens være med.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here