Robotsuccessen i Odense er som taget ud fra et eventyr – hvilket måske også er meget passende, når man tager i betragtning, at klyngen har hovedsæde i selveste H.C. Andersens barndomsby.

Robotsuccessen og eksponeringen af denne har tiltrukket mange lokale og globale investorer. For robot- og teknologivirksomhederne har det medført, at mange af dem har fået vokseværk. Virksomhederne vækster, og det betyder både nye medarbejdere til eksisterende virksomheder og nye robotstartups med mod på eventyr.

Den fynske teknologivirksomhed TriVision (https://trivision.dk) har også nydt godt af denne udvikling. Opmærksomheden på Odense og den fynske robotklynge, og dermed også TriVision, har betydet, at virksomheden har kunnet tiltrække finansiel støtte i form af millioner i nye investeringer.

TriVision – en (næsten) 20-årig klar til at erobre verdenen

TriVision blev grundlagt for næsten 20 år siden i Odense. At selvsamme by nu også er kendt som Danmarks robothub, er et dejligt belejligt tilfælde. Siden sin grundlæggelse har TriVision haft et stærkt fokus på at levere automatiserede kvalitetskontrolsystemer til produktionsindustrien.

Målet har altid været at udvikle højteknologiske løsninger, som kan sikre en stærk og kontinuerlig produktkvalitet.

TriVisions udgangspunkt har derfor altid været en dyb forståelse for industriel vision samt evnen og viljen til at udvikle visionløsninger, som virker.

Løsningerne skal virke i forhold til kundernes behov og produktionslinjer, men løsningerne skal også virke i forhold til kundernes ansatte. Med andre ord har TriVision altid sigtet efter at udvikle avancerede machine vision-løsninger uden at gå på kompromis med brugervenligheden.

Visionteknologi til kvalitetssikring i produktionsindustrien

TriVisions ekspertise ligger i udviklingen af avanceret machine vision-software. Denne form for teknologi er så småt ved at vinde indpas i produktionsindustrien. Visionteknologi til kvalitetssikring i produktionsbranchen er ikke noget nyt, blot er flere virksomhedsejere ved at få øjnene op for de muligheder og fordele, som en investering i automatiserede løsninger kan bringe med sig.

I dag kan TriVision bryste sig af at levere løsninger til mange store produktionsvirksomheder, og deres systemer inspicerer mere end 1 million produkter hver evig eneste dag.

Machine vision er et ingeniørteknisk fagområde, der blandt andet inddrager computervidenskab, mekanisk design og konstruktion og industriel automation.

Denne form for teknologi er særlig god i forbindelse med inspektion og kvalitetssikring af produktionsvarer. For når du forener machine vision og automation, får du en stærk løsning, som kan effektivisere og optimere din produktionsgang.

Hvordan virker machine vision?

Machine vision bruger kunstig intelligens til at automatisere produktionsprocesserne. Hastighed og kontinuerlig produktion er essentielle elementer for en produktionsvirksomhed. Med en visionløsning som machine vision kan produktionsvirksomheden automatisk inspicere produkter samt kassere dem med fejl i.

Visionløsningen starter med at tage et billede af et færdigt og perfekt produkt. Dette billede bruges så som standarden for den efterfølgende kvalitetssikring af de kommende produkter. Billedet og informationen af billedet bliver anvendt igennem hele produktionsprocessen. Hvis systemet ser, at produkt afviger fra standardbilledet, kan det enten stoppe produktionsprocessen eller blot lægge det tilsyneladende defekte produkt til side.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here