Vin er en kunstart, og vin kan være en hobby, som nogle kan bruge timer og dage på at studere, snuse til og smage på. Og det gælder i øvrigt både rød, hvid og rosé. Derfor kan det også virke intimiderende for helt almindelige mennesker at stå foran vinhylden i den lokale vinhandler eller bare i supermarkedet, der også efterhånden har fået et kæmpe sortiment af billige, men gode vine. Hvad skal man vælge? Hvordan skal man vælge?

Først og fremmest er det vigtigt at huske, at du ikke er ekspert, og det er dine gæster højst sandsynligt heller ikke. Hvis én af dem skulle være vinentusiast, så lad vedkommende tage vinen med til middagen eller festen. Så slipper du for at se dum ud, og han eller hun får lov til at brillere med sit vinkendskab. Win-win. Har du imidlertid ikke en sådan ven eller veninde, så kan du alligevel godt finde frem til en god vin på tilbud.

Hvad skal vinen bruges til?

Når du skal vælge en god, men billig vin, skal du gøre det klart, hvad den skal bruges det. Ikke kun for at du kan få langt den bedste smagsoplevelse ud af det, men også for at hende eller ham, der skal hjælpe dig i butikken, kan finde den rigtige. Allerede inden I begynder at kigge på forskellige vine, så giv lige udtryk for, at du gerne vil have en vin på tilbud. På den måde går I ikke straks i vinene til flere hundrede kroner, men du kan alligevel få noget godt med hjem, som ikke er billigt hele tiden, men bare sat ned.

Grunden til at du skal gøre det klart, hvad du skal bruge vinen til, handler om, at forskellige vine passer til forskellige smagsoplevelser. Der er for eksempel stor forskel på, om I skal have en rød bøf eller et stykke gris – og hvordan kødet er tilberedt. Derudover kan man også tænke i, hvilken vin det skal være, hvis det ”bare” er et lille arrangement med snacks og tapas. For det er også en anden vin, I skal have til ost og pølse end til små retter med fisk.

Vin på tilbud kan også være god

Og husk så, at selvom vinen er sat ned eller måske endda ikke koster så meget i forvejen, så behøver det ikke være en dårlig vin. Det handler bare om at prøve sig frem, hvis du for eksempel står foran vinhylden i dit lokale supermarked uden hjælp. Tag en vin ned fra hylden, læs på den, kig på den. Og hvis du føler for det, så tag den med hjem og prøv den af. Og skriv ned, hvad den hedder, så du ikke står i samme vildrede næste gang. Er den ikke så god, så skriv det ned, og er den rigtig god, så skriv det. På den måde kan du hurtigt komme hylden med rødvine eller hvidvine igennem og pludselig være lidt af en vinkender.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here