Har du for nyligt fået murisloreret, facadeisoleret eller teknisk isolereret dit hus, og har du planer om at udleje eller sælge din ejendom i fremtiden, kan det være en god idé at få energimærket dit hus. Mange er ikke klar over det, men det er faktisk vedtaget ved lovgivning, at alle huse på under 500 m2, skal mærkes før man må sælge og udleje. Og dette gælder både rækkehuse og familiehuse, offentlige bygninger og landbrugshuse. Og hvis du har planer om at få bygget dit hus, skal dette også have et mærke.

Få et energimærke efter isolering

Vintrene i Danmark er kolde og det koster mange penge at varme sit hus op, og endnu flere hvis dit hus ikke er ordenligt isoleret. Så hvis du ikke synes, at du får nok varme i forhold til dit forbrug, så er det måske værd at overveje, at få dit hus isoleret. Det lyder måske som et større projekt, der vil koste penge, men en isolering af dit hus kan på den lange bane spare dig mange flere penge end du tror, skåne miljøet for CO2-udslip og gøre dit hus mere attraktivt ved salg og udlejning. Og der er flere måder at isolere dit hus på. Du kan både få isoleret dit hus indvendt og udvendigt, og få isoleret alle rør i dit hus. En facadeisolering er en udvendig isolering hvor der lukkes af for utætheder og huller udefra. Og ved facadeisolering får du tilmed en ny flot facade. En teknisk isolering er en rørisolering af dine varme- og vandrør, en murisolering er en indvendig isolering af husets vægge. Enhver slags isolering af dit hus giver god mening på den lange bane. Når du så har fået isoleret din ejendom, er det en god ide at få energimærket dit hus med det samme.

Energimærket gør dit hus mere attraktivt ved salg og udlejning

Det kræver blot at du kontakter en energikonsulent, der kommer ud til en samtale om husets tilstand og isoleringsforhold. Dit hus bliver målt op og konsulenten udarbejder en beregning for bygningens samlede energiforbrug. Og når du lige har fået lavet isolering på sit hus, er dette jo et sikkert kvalitetsstempel, der vil gøre huset meget attraktivt ved evt. salg eller udlejning, da det synliggøre husets energimæssige forhold, og bygningens energiforbrug. Et sådan mærke er normalt gyldigt i op til 10 år. Man skal bare huske at dets gyldighed ophører, ved udbygning eller anden form for renovering af huset, og det er lige meget hvornår du har fået mærket dit hus. På ejendomme der er 1000 m2 eller derover, skal man altid kunne se en sådan vurdering af bygningens energimæssige tilstand. Hvis man er usikker på hvordan ens ejendoms energiforbrug ser ud, kan det også være fordelagtigt at få en energikonsulent ud og undersøge situationen, da det også vil give dig oplysninger om husets tilstand og ideer til forbedringer af isolering mm. Der er mange fordele ved isolering og energimærkning.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here