Den danske sommer er over os. Vejret er typisk dansk. Den ene uge har vi 25 grader, vindstille og ren sol. Næste uge står på rusk, blæst og regn med 15 grader i dagtemperatur. Vi har et meget skiftende vejr, hvilket vi som campister er meget opmærksomme på. Når vi camperer er det vigtigt, at vores udstyr er i orden. Dette gælder især også for campingtæppet, som jo er det, der danner underlag for al hyggelig aktivitet og samvær i forteltet. En campingtur med græs og mudder i teltet, er ikke lige noget, vi drømmer om.

Vælg et campingtæppe, der kan leve op til det danske vejr

Det er derfor vigtigt, at et campingtæppe opfylder en del krav og kriterier, der gør det ideelt til den opgave, som det skiftende danske vejr byder på. De parametre, som du bør være opmærksom på, når du køber nyt tæppe til forteltet er:

  • Hvor let er det at rengøre?
  • Tåler det UV-lys?
  • Hvor slidstærkt er det?
  • Hvordan føles det at gå på?
  • Er det resistent overfor svamp?
  • Er tæppet miljøvenligt?

Der er stor forskel på campingtæpper. Det vil være en fordel at gå efter et tæppe, der er nemt at rengøre. Det vil ligeledes være en stor luksus, hvis tæppet kan gå i vaskemaskinen, når det skal rengøres godt og grundigt efter campingturen.

Solen kan være hård ved tekstil og tæpper generelt. Det er ikke ret meget, der er lige så ærgerligt, som at se sit nye tæppe, der har mistet farven flere steder på grund af solens stråler. Vil du gerne undgå dette, så gå efter et tæppe, der kan modstå UV-lys, så det ikke mister farven

Campingtæppet skulle gerne holde mange sæsoner. Vælg derfor et tæppe af høj kvalitet, som kan tåle at blive brugt – i flere sæsoner. Nogle forhandlere reklamerer med, hvor stort et stolebenstryk, det kan modstå. Hold disse tal op mod hinanden.

Forteltet er campingvognens stue og samlingsrum. Så selvfølgelig skal tæppet være behageligt at gå på og have et lækkert design, der passer til din stil. Vær også opmærksom på, at tæppet skal kunne modstå regn, så det ikke bliver gennemblødt ved den første byge. I forlængelse af dette, er det rart at have et tæppe, der ikke rådner, mørner og får svamp og skimmel. Dette er det absolut bedste sundhedsmæssige tæppe.

Går du op i miljøet, så vil du formentlig også gerne have et campingtæppe, hvor der er taget hensyn til miljøet. Det kan derfor være godt for dig at vælge et tæppe, der ikke indeholder PVC eller andre stoffer, der er uhensigtsmæssige for miljøet.

 Find et sted, hvor du kan få god vejledning i valg af campingtæppe

Det er en god idé at finde et sted, hvor forhandleren har god forstand på campingtæpper og gerne vil give god vejledning i dem. Derved er du sikker på, at du ikke laver et forkert køb. Samtidig kan du også vælge en side, der forhandler campingtæpper, som er produceret i Danmark.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here