På denne måde vil du få et bedre og mere struktureret overblik over din økonomiske situation. Det er ikke alle lånetyper, du kan samle sammen. Så hvis du både har et huslån og et billån, er det ikke muligt at slå disse sammen til et enkelt lån. Grunden for dette er, at din låneudbyder har pant i bil og hus, hvilket betyder, at med et misset afdrag har din låneudbyder mulighed for at kræve enten huset eller bilen tilbage.

Undgå at låne penge

Som udgangspunkt bør du altid overveje godt og grundigt, om et lån virkelig er nødvendigt for dig. Hvis det er, fordi du trænger til en ferie eller nyt tøj, er det måske bedre at bruge lidt ekstra timer på arbejdet, så du har mulighed for at spare op. Opsparet penge er altid sjovere at bruge, end lånte penge er. Lånte penge skal betales tilbage, mens opsparet penge er dine egne. På denne måde undgår du også at betale renter og gebyrer.

Overblik over din økonomi kan stille dig i en bedre situation

I stedet for at oprette små lån her og der og alle vegne, bør du i stedet for gennemgå din økonomi. Din bankrådgiver er til for at hjælpe dig. Føler du ikke, at du får den hjælp og det overblik, du har brug for, bør du overveje enten en anden rådgiver eller en helt anden bank. Det kan være hårdt at skifte bank. Men det kan også blive det hele værd, hvis du får den rette hjælp og vejledning til din økonomi. Gør det inden, det er for sent, og inden din økonomi styrer dig.

Hyg dig med vennerne og familien

Det kan igen blive en realitet, hvis du begynder at tage styringen over din økonomi. Det er da super hyggeligt at gå en tur på fredagscafe eller en lille shopping tur, uden du får dårlig samvittighed. Selvom du måske får den rette vejledning til at komme ud af din situation, kræver det benhårdt arbejde fra din side også. Det kan være, du kun skal købe det mest nødvendige i en periode. Det vil sige, du skal spare ferien, shopping, ny mobil og andre luksusgoder væk.

Ærlighed gavner

Med ærlighed omkring din økonomi er du fri for at takke nej til begivenhederne. Inviter heller vennerne og familien hjem til dig. Lav evt. et sammenskudsgilde, hvor hver enkel person har lidt med. Del også gerne op, nogle medbringer mad mens andre medbringer drikkelse. På denne måde er du stadig social og med i fællesskabet.

Kilde rnn.dk

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here