Hvis du gerne vil træne, men egentlig ikke har den store lyst til at skulle ned i et træningscenter med en masse andre mennesker eller du ikke har mulighed for at komme afsted, så bare rolig, for der er masser af gode muligheder for hjemmetræning – også en masse muligheder som ikke kræver de store summer. Selvfølgelig kan man få en masse forskelligt topprofessionelt udstyr til hjemmet af samme slags, som de har i træningscentre. Og det er super fint, hvis man har pladsen og økonomien til det, men hvis det nu ikke er tilfældet, så er det altså ikke nogen undskyldning for bare at ligge sig hen på sofaen og se en film, for der er et hav af andre muligheder.

Hvilke muligheder findes der for hjemmetræning?

Der findes utrolig mange muligheder for at træne i hjemmet. Alle øvelser, som ikke kræver redskaber, er jo lige i øjet, men også øvelser, der kræver redskaber kan også sagtens udføres i hjemmet. Hvis man bare er kreativ, kan man forvandle mange af de ting, som man alligevel har derhjemme, til træningsredskaber. Her er nogle eksempler:

Karklude er gode til træning, da de kan glide over gulvet, så kroppen skal stabilisere yderligere i de pågældende øvelser. De fleste har alligevel karklude liggende i skabet eller i skuffen, så det er bare med at finde dem frem og prøve.

Flasker med vand kan bruges i stedet for håndvægte og en sportstaske med for eksempel vandflasker i kan bruges ligesom kettlebells. Her er det selvfølgelig svært at få meget vægt på, da massefylden er lille, så du vil skulle bære noget, der fylder meget, men du kan da i hvert fald få lidt mere vægt på dine øvelser end bare kropsvægt.

Stole er også gode træningsredskaber. Du kan for eksempel holde ved dem, når du laver en squat, hvis du har problemer med balancen, eller du kan sidde på dem og løfte benene og derved træne maven.

Eller lig dig under et bord og hejs dig selv op i armene – det klarer noget af træningen for overkroppen.

Hvis du har brug for yderligere inspiration, findes der masser på nettet, så det er bare med at søge lidt rundt, så findes der et hav af øvelser. Derudover findes der også forskellige træningsfilm, som kan bruges i hjemmet – så får man samtidig en instruktør på, der kan jage lidt med en, hvilket jo kan være godt for nogle.

http://www.soddlevatong.com/

Hvorfor er hjemmetræning en god ide?

Hjemmetræning er for alle, og det giver dig, der gerne vil træne, men som ikke har lyst til eller ikke kan gøre det væk fra hjemmet, en god mulighed for motion på dine vilkår. Hjemmetræning er således din mulighed for alligevel at få motion på lige præcis den måde, som du ønsker det, og når du ønsker det.

Derudover er hjemmetræning en god ide rent økonomisk. Hvis man benytter sig af de førnævnte rekvisitter, så er det en yderst billig vej til fysisk aktivitet.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here