Der er ingen over og ingen ved siden af den danske playmaker i Tottenham.

Hvordan går det til, at en stille dreng fra Middelfart vokser op og bliver en af de største stjerner i verdens hårdeste fodboldliga? Og hvorfor får betting-eksperter uge efter uge deres penge betalt tilbage, når de spiller på Christian Eriksen som oplægger til et mål?

De spørgsmål vil vi forsøge at besvare herunder, mens vi samtidig kommer tættere på, hvorfor konklusionen sagtens kan drages, at Christian Eriksen er den største spiller, Tottenham har set i en årrække.

Få spillere kommer nemlig i nærheden af den danske kreatør, når det kommer til antallet af målgivende afleveringer for London-klubben. Og derfor er fynboen et uhyre vigtigt redskab i Tottenhams jagt på succes.

 

  1. august 2013 blev de trygge rammer i Ajax Amsterdam skiftet ud med en helt ny tilværelse i London for den unge Christian Eriksen. Klubben bekræftede samtidig tilgangen af Erik Lamela og Vlad Chiriches. Af de tre spillere er danskeren utvivlsomt blevet den største succes hos Tottenham, selvom nogle spiltips forinden havde peget på Lamela som manden med størsts mulighed for succes i London.

Men danskeren vandt hurtigt hjerterne hos de hvidklædte Tottenham-fans, der allerede efter den første sæson i klubben valgte at kåre ham til Årets Spiller i klubben.

Et trofæ der kom fortjent til danskeren, som havde introduceret sig selv til Premier League ved at lægge op til et mål i 2-0 sejren over Norwich i sin første kamp for klubben.

Efterfølgende var roserne store fra klubbens daværende manager, Andre Villas-Boas.

– Det var en fantastisk debut for Christian. Han er en klassisk 10’er med kreativitet og evnerne til at afgøre kampene selv. Det så vi i dag.

Herfra skulle der kun gå yderligere fem dage, før Christian Eriksen igen bragte sig selv i centrum, da han scorede på et pragtfuldt skud mod den norske klub Tromsø i kvalifikationen til Europa League.

Vejen er lagt

Siden da er det kun gået en vej for danskeren, der efterhånden virker til at føle sig bedre og bedre tilpas i London-klubben.

Han er første mand på holdkortet, og trygheden er blevet fundet, præcis som den også var til stede, før han forlod Ajax Amsterdam i 2013. Det får Christian Eriksen til at blomste i den frie rolle, at han har tilliden udefra til at gøre de ting, han finder rigtige.

Derfor har Christian Eriksens niveau for Tottenham været højt over en længere periode, og det er ikke usandsynligt, at danskeren inden længe vil lægge yderligere lag på det spil, der har gjort ham tæt på uundværlig for Tottenham i deres bestræbelser på at blande sig i topstriden i Premier League år efter år.

Samtidig kan Tottenhams fans også glæde sig over, at danskeren i 2017 var tæt på at snuppe en rekord, der ellers til tider har været kaldt umuligt at opnå. Den 23 september scorede han nemlig til 1-0 kun 11 sekunder inde i kampen mod Manchester United.

Det er et øjeblik, som enhver Tottenham-supporter næppe kommer til at glemme i meget lang tid. Målet var nemlig det tredjehurtigste, der nogensinde er scoret i den engelske Premier League, hvilket der naturligvis blev skrevet masser af fodboldnyheder om. Kun Alan Shearer og den tidligere Spurs-anfører Ledley King har formået at få bolden hurtigere i nettet end Christian Eriksen.

Samtidig kan de hvidklædte også notere sig, at deres helt store helt skal spille på den største scene denne sommer, når Christian Eriksen rejser med den danske trup til VM i Rusland. Spller Christian Eriksen på samme, vidunderlige måde under slutrunden, som han har gjort for Tottenham de seneste sæsoner og på det danske landshold under VM-kvalifikationen, så kan denne sæson dog meget vel ende med at være den sidste, som danskeren spiller i den hvide trøje.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here