Der er kun meget få mennesker, der er ligeglade med, om de betaler for meget. Uanset om det handler om en vare, en service eller noget helt tredje. De allerfleste mennesker kan godt lide at få smæk for skillingen, men de kan endnu bedre lide at gøre et decideret røverkøb! Vi har i det hele taget en udpræget købmandsmentalitet i Danmark, hvor vi dyrker ”den gode handel” og hader at lade en god mulighed gå til spilde eller at føle, at vi bliver taget ved næsen. Nogle af dem, hvor dette købmandsgen er allermest fremtrædende, er blandt de unge studerende. Ikke nødvendigvis fordi, de er blevet mere snusfornuftige og krejleragtige end deres forældre og bedsteforældre, men fordi de simpelthen ikke har råd til at spilde en eneste øre på en unødvendig udgift.

Hold øje med abonnementerne

Mange unge er tilmeldt en masse forskellige steder, hvilket fører til en hel skov af abonnementer at holde styr på. En abonnentordning er altid en fast pris, man betaler hver måned, hver anden måned, par kvartal eller halvårligt og den står sjældent til forhandling, når først aftalen er indgået. Nogle abonnementsudbydere er dog villig til at forhandle, før man tilmelder sig som kunde i et forsøg på at lukke handlen og få overtalt personen til at blive kunde hos firmaet. Dette gælder især ved mobilabonnementer. Her kan man ofte opleve at få et bedre, dyre abonnement til samme pris som et af firmaets billigere abonnementer, hvis man forhandler med en sælger ansigt til ansigt nede i butikken. Den slags handler er dog klart nemmest at gøre fysisk, og man vil næppe på det samme udfald ved at sende en kæk mail til firmaet, hvor man beder om det samme. Derudover hjælper det også, hvis man i samme ombæring alligevel skal købe en ny mobil. Sælgeren vil få en højere kommission for salget af både mobilen og abonnementet end kun abonnementet, så sælgeren vil være langt mere motiveret for at få salget i hus, og derved lempe lidt på den månedlige udgift for kunden. Andre steder er der dog ikke så meget at rafle om. Hos fitnesscentre for eksempel vil prisen ofte være fast og ens for alle kunder. Så her gælder det i stedet om at stille de forskellige centre op i mod hinanden og sammenligne deres priser og services med de andre centre. På den måde sparer man godt nok ikke det store ved at blive i det center, man allerede er tilknyttet, men måske vil man opdage, at man kan gøre sig en bedre handel på den anden side ad vejen. Ligeledes er streaming-tjenester også en ofte indiskutabel post på budgettet. Men er den virkelig nødvendig?

Forhandling, forhandling, forhandling

For det er næppe nødvendigt både at have en streaming-tjeneste og en tv-pakke tilknyttet den samme husholdning. Ofte vil det være en god idé at vælge enten den ene eller den anden løsning i stedet for dem begge. Vælger man så en tv-pakke, er der også masser af forskellige udbydere og størrelser på tv-pakker, man skal være opmærksom på. Også her kan det stå til forhandling med sælgeren, hvor mange kanaler, man ender med at få med i sit tv-abonnement. Ofte kan man opleve at få rystet et par ekstra sportskanaler med ned i posen, som en velkomstgave, når man opretter sig som ny kunde hos en tv-udbyder. Sidst, men ikke mindst, er der en masse penge at spare på forsikring. Det kan i den grad anbefales, at man sammenligner forsikringsselskaberne nøje, når den rigtige skal vælges. Det er ikke just forsikring, man har lyst til at mangle! Der er altså mange penge at spare over hele linjen, uden at man skal undvære noget.

Kilde: Norges billigste mobilabonnement

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here