Når du finder du af, at du eller din partner er gravid, og at I venter en lille guldklump, så vil lykken sikkert ingen ende tage. Det er en dejlig tid, og du bobler måske af glæde. Midt i glæden er der dog nogle ting, du skal huske, når du siger velkommen til barnet. Hvis du er lidt i tvivl om, hvad de ting er, så kan du læse med herunder, hvor du får 5 ting du skal huske, når du får et barn.

Dit barn kommer til at græde

Babyer græder. Det er ingen hemmelighed. Det betyder for det meste, at det er sultent, eller at det gerne vil have skiftet ble. Det kan også betyde, at det er træt, eller at det ønsker, du tager det op, så det kan mærke dig. Det kan også være, barnet græder utrøsteligt, selvom du har givet det mad og skiftet ble, og så kan det netop være en god idé at tage det op, så det kan mærke hud mod hud hos dig eller din partner.

Dit barn skal skiftes

Dit barn skal lave både nummer 1 og 2, og det gør det endda meget, især i starten. Dog er der meget forskel på børns afføringsvaner, og du skal ikke være alt for nervøs, hvis der ikke er noget i bleen hele tiden. Hvis du synes, det er for voldsomt eller ikkeeksisterende, så tag fat i sundhedsplejersken, så du kan spørge og blive hjulpet. At skifte ble er måske ikke det rareste i forbindelse med at få et barn, men det er nødvendigt, og det kan ovenikøbet blive en hyggestund mellem dig og dit barn.

Dit barn får måske udslæt

Det kan være, du opdager, at der er noget bumselignende udslæt på dit barn, men det skal du ikke blive bange for. Det er helt normalt og kaldes flyveknopper. Det er en reaktion på, at moderens hormoner forsvinder fra barnet, og af samme årsag kan piger også have lidt blodigt udflåd i starten.

Du kan forebygge vuggedød

Det er en hård tanke at forholde sig til, men det er vigtigt at være opmærksom på. Det er nemlig muligt at forebygge vuggedød, hvis du gør således: Lad dit barn sove på ryggen, lad være med at ryge når du er gravid, og lad være med at udsætte barnet for røg, når det er født, og sørg for, at barnet ikke har det for varmt. Selvom det er svært at beskytte sit barn mod alt i verden, så er dette en god måde at undgå en tragisk ting som vuggedød.

Dit barn skal helst have modermælk

Det er fantastisk godt for dit barn at indtage modermælk, og det er det bedste du kan give det. Hvis du ammer skal du dog huske, at når du spiser eller drikker noget, så indtager dit barn det også. Hvis du ikke kan amme af den ene eller den anden årsag, så skal du alligevel ikke være ked af det, da du kan give barnet modermælkserstatning og stadig have et sundt og raskt barn.

Find mere udstyr på børnesiden.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here