Studietiden er for mange den bedste tid i ens liv. Her har du rent faktisk mulighed for at stoppe op og nyde hverdagen inden du skal ud i et fuldtidsarbejde, hvor du sikkert kommer til at føle at tiden flyver afsted. Studietiden kan dog også blive forbundet med stress og jag, men i denne artikel får du fire gode tips til at nyde din tid på fx gymnasiet eller universitetet.

Undgå at drukne i stress

Studiejob, venner, kæreste, opgaver og mange andre ting kan føre til stress. Derfor er det vigtigt at du tager en pause fra hverdagens stress, jag og teknologi med fx at strikke. At strikke er ikke kun noget for bedsteforældre. Som du kan læse på bladetmomentum.dk er det blevet moderne blandt de unge at strikke og det skyldes især at vi lægger mobiltelefonen fra os og flytter fokus til noget kreativt. Undersøgelser viser nemlig at de unge personer, der ofte føler sig mest stressede, er dem der tjekker sin mobiltelefon mest.

Sørg for at sove godt

En anden faktor forbundet med stress er mangel på søvn. Hvis du ikke sover de anbefalede syv til ni timer hver nat øger du risikoen for at blive stresset. Faktisk siges det at det er fysisk umuligt at blive stresset, hvis man sover syv til ni timer hver nat.

Du forbedrer også dine muligheder for at få bedre karakter, når du sover tilpas mange timer. Det er nemlig i den dybe REM-søvn at hjernen sorterer dagens indtryk, så du bedre kan huske det du har oplevet og det er nødvendigt at du sover 7-9 timer for at få den dybe søvn.

Find de bedste kulturtilbud

Ofte kender vi udlandet bedre end vores egne dejlige græsgange i Danmark. Mange unge besøger museer i Danmark af pligt i forbindelse med en gymnasieuddannelse. Det så vi tidligere i en landsdækkende undersøgelse, som viste at 69 procent af gymnasieeleverne havde været på museum i løbet af det seneste halve år, mens kun 38 procent af eleverne på erhvervsuddannelse havde været på museum i samme tidsperiode. Men der er mange spændende kulturtilbud for folk af alle aldre i Danmark og du kan blandt andet læse om den på kulturguiderne.dk.

Meld dig ind i en studie organisation

En anden god måde at nyde ens studietid er ved at melde sig ind i en studie organisation som AIESEC Europe eller AEGEE-Europe. Begge organisationer samler frivillige europæiske studerende, som samarbejder for de formål, som de går op i at forbedre. For eksempel at udbrede et positivt billede af det europæiske sammenhold, kamp for at beskytte vores miljø, ligestilling og meget mere. At være en del af sådan en studie organisation er en fantastisk mulighed for at møde andre studerende på tværs af landegrænser og rejse til andre lande hvor events og konferencer finder sted, ofte til en lav overkommelig pris for studerende.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here