Internettets fremkomst og udbredelse har gjort, at vi nu kan finde al den information vi har brug for med blot et par klik. Heriblandt gælder også vejledninger og guider til, hvordan vi kan gøre det selv.

Nogle gange er det dog bedst (og mest sikkert) at overlade arbejdet til professionelle fagfolk. Elarbejde og -installation er eksempelvis et område, hvor det kan være en rigtig god idé at hyre en elektriker til at gøre arbejdet for dig, især hvis der er tale om større installationer eller projekter såsom renovering af elsystemer.

Selvom elektrikere ikke er så prominente i medierne som andre brancher, så lever de i bedste velgående. Derfor er det ikke noget problem at finde en elektriker odense eller Odder – der er elektrikere over alt. Neden for kan du læse 3 grunde til, hvorfor du bør ansætte en elektriker til at lave dit elarbejde for dig.

1. Du bringer ikke dig selv (eller andre) i fare

Grund nummer ét til at du skal overlade dit elarbejde til en elektriker er uden tvivl, at du ikke udsætter dig selv eller andre for fare, når du får hjælp af en professionel. En elektriker er trods alt en uddannet fagperson, som gennem sin uddannelse har tilegnet sig masser af praktisk erfaring med at løse elopgaver.

Det betyder ikke, at du skal ringe efter en elektriker, hver gang du skal sætte et trebenet stik i en stikdåse. Men når du står over for en opgave, som du ikke selv mener, at du kan løse forsvarligt, er det mest hensigtsmæssigt og sikkert at tilkalde en elektriker.

Elinstallationer kan bryde ud i brand eller give stød, hvis de ikke installeres korrekt. Du kan aldrig vide, om et uheld får et dødeligt udfald, men en ting er sikker: Du mindsker risikoen væsentligt ved at få en elektriker til at gøre arbejdet for dig.

2. Du slipper for at købe udstyr

Det kan være fristende bare at gøre det selv, fordi det tilsyneladende virker billigere. Men hvad mange ofte ikke medtænker er, at du skal bruge tid på at undersøge, hvilke redskaber og værktøjer du skal bruge til dit projekt. Derudover skal du også investere penge i disse ting, og i sidste ende er det ikke engang sikkert, at dit projekt lykkes.

Når du ansætter en elektriker, kan udbetalingen i første omgang virke høj. Her er det vigtigt, at du husker, at det er et professionelt stykke arbejde, du får udført. Du skal derfor ikke bekymre dig om, hvorvidt din egen indsats er god nok, eller om du skal ud og investere flere penge i lappeløsninger, der alligevel ikke holder i længden.

3. Du er (måske) dækket af en garantiordning

Her skal du være vaks, for det er nemlig ikke alle elektrikere, som tilbyder denne dækning. Du skal kigge efter elektrikere, som er medlem af TEKNIQ. TEKNIQ er nemlig en arbejdsgiver- og erhvervorganisation for installationsbranchen.

Men når det er sagt, og du har fundet dig en elektriker, som er medlem af TEKNIQ, betyder garantiordningen, at hvis du finder ud af, at du ikke er tilfreds med det arbejde, elektrikeren har udført for dig, er der mulighed for, at ordningen dækker omkostningerne for det nye arbejde.

Det kræver dog, at du får medhold i ankenævnet. Men hvis ankenævnet fastholder, at elinstallatøren ikke har opfyldt deres kendelse, træder garantiordningen i kraft. Du kan derfor få dækket omkostninger op til og med 150.000 DKK inkl. moms.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here