Vejen til den rette elektriker

Byer i udkants Danmark, som f.eks. Aabenraa, Rødekro og Tinglev er kendt for deres mangel på elektrikere. Efterspørgslen på elektrikere er dog ikke mindre. Bor du i en af disse byer og har et akut behov for en elektriker, skal du træde varsomt i valget af, hvem der skal udføre arbejdet. Forkert ledningsføring er en brand der venter på at ske. Det er grund nok til at ansætte en erfaren elektriker, men ikke den eneste. Selv ledninger kan virke som et sort-hvidt emne. Enten tænder lyset ellers gør det ikke. Dette er dog ikke tilfældet. Kredsløb der er sikre, men dårligt designet kan beskadige apparatets motorer og elektronisk gear, fordi de leverer den forkerte strømstyrke. Lys på selv delvist overbelastede kredsløb kan flimre, når et apparat er i brug. Hvis afbryderen går i stykker eller sikringen springer, lukker kredsløbet helt. Ansættelse af en erfaren elektriker kan hjælpe dig med at undgå disse problemer.

Vælg din elektriker med omhu

At finde en elektriker er nemmere end at finde den rigtige tømrer eller blikkenslager. Du kan påtage dig en vis grad af sikkerhed, når en elektriker viser dig sin licens, men der er to grader af professionelle til at overveje. En elektriker mester har bestået en standardiseret test og har mindst to års erfaring under hans bælte. Han kender de fleste løsninger og eventuelle ændringer gennem årene. Han er kvalificeret til at planlægge, designe, installere og vedligeholde et elektrisk system til dit projekt. En svend elektriker har ikke kvalificeret sig til en mester licens, men også han er licenseret af staten.

Før du springer ud i valget af en elektriker i området omkring Aabenraa, Rødekro eller Tinglev, skal du vide at elektrikere tendens til at specialisere sig. Nogle koncentrerer sig om nybyggeri, nogle bare i kommercielt arbejde og nogle svarer kun service opkald for at reparere defekte inventarer.

Pålidelige elektrikere

De fleste almindelige entreprenører har en kort liste over pålidelige elektrikere, men hvis din entreprenør ikke kan anbefale en, tjekke med de lokale foreninger eller en forsamling af elektrikere i området til henstilling. Sørg for at fortælle dem den type arbejde der snakkes om, så de kan finde det korrekte match til jobbet.

Når du skal interviewe en elektriker fra lokalområdet, er det en god idé at bede om at se en kopi af sin licens samt bevis for forsikring. Sørg for at begge er aktuelle. Specielt i områder såsom Aabenraa, Rødekro og Tinglev da opleves der sort arbejde. En elektriker der arbejder på et typisk bolig job, skal under alle omstændigheder have en ansvarsforsikring og arbejdsskadeforsikring i form af dækning for sig selv og hans ansatte. Desuden vil en god elektriker altid være i stand til at give dig referencer, hvis du beder om dem. Enhver tøven på dette område er ikke et godt tegn.  I området nærliggende Aabenraa, Rødekro og Tinglev finder du kompetente elektrikere, der står til rådighed med rådgivning og servicer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *