Din guide til at undgå madspild

De fleste kender det. Køleskabet er fyldt med mad, men meget af det er ved at synge på sidste vers og ender i mange tilfælde i skraldespanden i stedet for på middagsbordet. Ustrukturerede indkøb, mængderabatter og meget andet kan gøre det svært at få bugt med madspild. Derfor har vi hos Gram udfærdiget denne guide med få, simple råd, der kan minimere madspild og tilmed skabe større råderum i madbudgettet.

Den ugentlige madplan

En af de bedste måder at undgå madspild, er ved at lave en ugentlig madplan. Ved at planlægge ugens måltider får du hurtigt struktureret dine indkøb og kommer derfor ikke hjem med store mængder mad, der ikke bliver spist.

Madplanen gør det lettere at holde sig til det, der står på indkøbslisten, og du ender ikke med at købe varer, som ender i skraldespanden. Du kan ligeledes planlægge at bruge en råvare over flere måltider, så du når at bruge det hele.

Organisér dit køleskab

Du kan også mindske madspild ved at organisere dit køleskab. Strukturér dit køleskab, så hver hylde er tilegnet en bestemt kategori af madvarer. På denne måde har du overblik over dit køleskab, og du ender ikke med at finde dårlige madvarer bagerst i køleskabet.

Brug køleskabet til din fordel

Mange køleskabe i dag er inddelt i forskellige temperaturzoner. Blandt andet zoner med lavere temperaturer, der gør, at specifikke madvarer holder længere. Grams Fresh Zone køleskabe har en FreshZone skuffe, hvor temperaturen er mellem 0-3 grader. Varer som kød, mejeriprodukter og fisk holder sig særligt godt ved de lavere temperaturer, og på denne måde kan du altså undgå madspild.

Undgå mængderabatter

Mange supermarkeder tilbyder ofte store rabatter ved køb af store mængder. Hvis i er mange i husstanden kan det være en fordel, men det kan også være en ulempe. Mange ender ofte med at købe for store mængder i troen om, at de sparer penge. Der er dog ikke mange penge sparet, hvis halvdelen ikke bliver spist. Overvej derfor mængden af varer du køber, når du ser et godt tilbud, og gå udenom mængderabatterne.

Brug fryseren

Ved brug af din fryser, kan du ligeledes undgå madspild. Hvis du har madvarer, der er ved at udløbe, kan du forlænge holdbarheden ved at fryse dem.

Du kan fryse mange flere madvarer, end du tror. Du kan for eksempel rive en rest ost, fryse den og bruge den som gratinering på et senere tidspunkt. Du kan også fryse bananer til en smoothie eller finthakke triste krydderurter, blande dem med olie og fryse dem som isterninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *