Overvej at købe en varmepumpe, hvis du bor på Møn

I et koldt land som Danmark, er det svært at komme uden om skulle varme set hus op i store dele af året. Både fordi vores land ligger langt mod nord, og fordi vi har et såkaldt kystklima, bliver temperaturen ofte så lav, at det ikke er behageligt at opholde sig i. Og de fleste mennesker vil jo gerne have en temperatur inde i deres bolig, hvor man ikke fryser, og hvor det er muligt at gå rundt iført normalt tøj. Faktisk kan mange danskere og mennesker generelt godt lide, at der er en nogenlunde stabil temperatur i deres hjem, hele året rundt. Så kan man nemlig nøjes med at tage det varme tøj på, når man skal udenfor. Det er jo hele ikke særligt praktisk at rende rundt med store jakker på indenfor. Og desuden hænger det danske udtryk hygge i høj grad også sammen med at have det varmt og godt. Det er her en varmepumpe kan hjælpe dig.

Varmepumpen er et godt alternativ til anden opvarmning på Møn i Vordingborg kommune

Der findes mange måde, hvorpå man kan sikre sig, at der er en dejlig temperatur i ens hjem, selv om temperaturen uden for rammer de lave grader. Mange kender fjernvarme og bruger det selv. Fjernvarme går ud på, at vand bliver varmet op på et vandvarme værk. Derfra bliver det sendt i rør ud til alle de hus i nærheden, som betaler for fjernvarme. De fleste personer, der på et tidspunkt har færdes i trafikken, har også set det vejarbejde, som handler om at nogle fjernvarmerør skal skiftes. Så kan man se et dybt hul i vejen, og derned i ligger nogle rør, som selvfølgelig skal skiftes eller repareres en gang i mellem. De transporterer nemlig millioner af liter vand årligt. Når dette vand når frem til et hus, så kan man bruge det på alle mulige måder i sit hus. Det mest almindeligt er at det enten kommer direkte ind i radiatorer, som så får en høj temperatur, og derigennem opvarmer luften omkring sig. Ellers kan det komme ind i et gulv med gulv varme, hvor det egentlig fungerer på samme måde som i radiatoren. En varmepumpe kan på samme måde skabe varme, som du kan udnytte i dit hjem uden at være afhængigt af, at du har et lokal vandvarmeværk og at der er trukket rørledninger hele vejen til dit hus.

Danmarks kystklima gør varmepumpen interessant, også på Møn, Vordingborg

At vi i Danmark har et såkaldt kystklima, er den direkte konsekvens af, at vores lille vand er fuldstændigt omringet af vand. Det betyder at luftens temperatur, i høj grad er afgjort af temperaturen af det vand, der omgiver os. Hvilken temperatur det vand har er yderligere afgjort af hvordan de forskellige af verdens havstrømme flyder. Det giver en effekt, hvor temperaturen i Danmark, nogle gange kan falde ret kraftigt på kort tid. Og så er det altså bare en fed ting, at have en varmepumpe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *