Chokoladekage – en lækker sukkerbombe

Når der er gæster på besøg, eller hvis du bare ønsker lidt lækkert, så kan en chokoladekage medføre liv og glade dage. Chokoladekage er selv i sin simpleste form et hit, der går rent ind hos hele familien. Med andre kagetyper, hører man ofte om den ene i selskabet, der ikke bryder sig om kagen. Og denne ene person er den man som kagebager husker på, når man vælger ikke at lave kagen igen.

Til gengæld finder du sjældent en sjæl der ikke kan overkomme et godt stykke chokoladekage. Her menes der selvfølgelig ikke en tre dage gammel knastør kage, men en dejlig frisk og lun chokolade med en blød og luftig konsistens, er drømmeland for rigtig mange. Der findes dog rigtig mange forskellige slags chokoladekage, og i denne artikel fremhæves et par eksemplarer, der virkelig kan få de flestes mund til at løbe i vand.

Moelleux au chocolat – Sprød udenpå og flydende indeni

En blødende chokoladekage, som det kaldes, stammer fra det franske og er en himmelsk dessert at sætte tænderne i. Ordet moelleux betyder blød, hvilket passer rigtig godt til en Moelleux au chocolat.

Hvis du får gæster, der er virkelig glade for chokolade, vil du hurtigt blive super anerkendt, hvis du kan servere denne dessert med perfektion. Den blødende chokoladekage forener det bedste fra chokoladens verden. Du får, hvis du laver denne kage korrekt, en helt sprød skal udenpå, med helt flydende chokolademasse indeni. Når du med gaflen skærer gennem chokoladekagen flyder chokoladen ud.

Dette er ikke en kage, du kan bage på forhånd. Du kan godt lave dejen på forhånd, men hvis du bager kagerne og de køler ned, så forsvinder den bløde midte, hvilket ødelægger den gode oplevelse.

Næsten alle elsker en god brownie

En rigtig god amerikansk brownie går sikkert ind hos rigtig mange chokoladeelskere. En klassisk brownie er firkantet, og skæres ud i små stykker.

Når du sætter tænderne i en god amerikansk brownie skulle du gerne få tre oplevelser på en gang. Toppen er hård og sprød når dine tænder møder den. Midten er blød og klæbrig, så chokoladen sætter sig lidt på tænderne og afsluttende møder du en god skorpe, der er skabt af rasp. Præcis denne smagsoplevelse kan få alles tænder til at løbe helt i vand.

Der findes mange gode brownie opskrifter på nettet, men en god amerikansk brownie, hvor der anvendes rasp er som regel blandt de bedre opskrifter.

Kiksekagen til den helt store chokoladegris

Den sidste kage, der her skal nævnes er en ældre sag. Kagen var rigtig populær i 1980’erne men døde let hen i forbindelse med salmonellaudbrud, da den indeholder rå æg. Bruger man pasteuriserede æggeblommer, er der dog intet i vejen for at lave denne store synder.

Kiksekagen er den kage, du skal servere, hvis du har gæster, der bare aldrig kan få chokolade nok. Uanset hvor stor chokoladeelsker man er, vil man med denne kage få stillet sin chokoladetrang. En kiksekagemasse laves af smeltet palmin (kokosolie), smeltet mørk chokolade, flormelis og æggeblommer. Dette ligges i lag med vanillekiks imellem. Kagen sættes på køl og når den ser stiv, er ”kagen” færdig. En kæmpe chokoladebombe, der helt sikkert sætter sig på sidebenene.

En tanke om “Chokoladekage – en lækker sukkerbombe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *